Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Először rendeznek hivatalos Duna-átúszást Budapesten

Először rendeznek hivatalos Duna-átúszást Budapesten

A második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül először rendeznek hivatalos Duna-átúszást Budapesten, szeptember 2-án.

    A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a rajt a pesti alsó rakparton, a Szabadság híd alatt, a cél pedig a budai oldalon, a Műegyetem előtt lesz.


    Július 3-án a reggeli órákban a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság engedélyével négy szervező sikeresen végrehajtotta az átúszás próbáját.

    "Kevesebb mint tíz perc alatt átértek, a víz kellemes, 22 fokos volt és a sodrással egyáltalán nem akadt gond a körülbelül 330 méteres távon" - nyilatkozta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a BUG nagykövete.


    Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke megerősítette, hogy a hidak közötti területeken örvény nem található, a sodrás a jelenlegi vízállás mellett minimális, így az úszók mindenféle nehézség nélkül teljesítették a távot.


    "Hasonló körülmények között úszhatnak majd azok is, akik a szeptemberi megmérettetésen indulnak" - hangsúlyozta.


    A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az átúszás csak szervezett formában, engedélyek birtokában, a rendezvény keretein belül, megfelelő mentési kapacitás mellett kivitelezhető, ezek nélkül szigorúan tilos és életveszélyes.


    "A Budapest Urban Games célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. Idén a Duna-átúszás mellett grundfoci-bajnokság, futás és street workout várja a városlakókat" - tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.


    A nevezés minden sportágban ingyenes. Jelentkezni augusztus 1-től lehet.

  

   

Öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese >>>

   

Címkék