Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Arcfelismerő kameraendszereket szerelnek fel a nemzetközi repülötereken Csehországban

Arcfelismerő kameraendszereket szerelnek fel a nemzetközi repülötereken Csehországban

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:
    Arcfelismerő kamerarendszereket szerelnek fel az összes nemzetközi repülőtéren Csehországban - döntött hétfőn a cseh kormány.

    Bohuslav Sobotka miniszterelnök a kormány ülése utáni sajtótájékoztatón elmondta: a prágai Václav Havel repülőtéren már részben működik ez a rendszer, de a közeljövőben  több középületre is kiterjesztik. 


     A tervek szerint  négy további nemzetközi repülőtéren - Karlovy Vary, Brno, Ostrava, Pardubice - is telepítik a rendszert, hogy biztonság szempontjából a prágai repülőtérrel azonos szinten legyenek.  A biztonsági intézkedések megvalósítása mintegy 672 millió koronába (7,73 milliárd forint) fog kerülni. 


    A nemzetközi repülőterek közvetlen környezetében ugyanakkor a gépkocsik rendszámát  rögzítő  kamerarendszereket telepítenek. Prágában ez részben már  működik. 


    Bohuslav Sobotka szerint a csehországi repülőterek komoly biztonsági hiányossága, hogy a különféle biztonsági rendszerek nincsenek  összehangolva,  ami nehezíti az ellenőrzést. A következő években ezt a problémát is orvosolni kívánják.


    A csehországi repülőterek biztonsági színvonalát megerősítő intézkedéscsomagot, amely több más intézkedést is tartalmaz, 2020-ig kell megvalósítani - jelentette be a miniszterelnök. 


    A prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér az idei első félévben 6,72 millió utast kezelt. A brünni repülőtér utasforgalma tavaly 400 ezer, az ostravaié 250 ezer, a pardubiceié 50 ezer, a karlovy varyé pedig 25 ezer volt. 

Címkék