Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017 a főváros örökségvédelem alatt álló épületeinek felújításához

Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017 a főváros örökségvédelem alatt álló épületeinek felújításához
Szerkesztő

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett  Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017’ pályázaton akár húsz millió forint vissza nem térítendő támogatás is nyerhető, ha valaki szeretné felújítani épülete homlokzatát vagy más, elsősorban a közterületről látható építészeti értékét.

 

Nem szorul külön magyarázatra, mennyit is számít az esztétikus városkép, hogy mennyire emeli életünk minőségét, ha rendezett, megóvott épületekben és épületek között élhetjük mindennapjainkat. A Fővárosi Önkormányzat ezért is reméli, hogy minél többen kedvet kapnak és élnek a lehetőséggel, hogy összefogjanak társasházi közösségükkel és pályázzanak, saját kezükbe véve társasházuk sorsát, aminek felújításával nem csupán növelik annak értékét, de hozzájárulnak egy szebb Budapest összképhez is.

 

Az Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017-re a pályázati felhívásban megjelölt épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak. Előnyt élvez az elbírálásnál az az ingatlan, amely főútvonal mentén helyezkedik el és a földszinti sáv rendbetételét célozza meg az ott található cégérek, üzletfeliratok szabályszerű felújításával együtt. Nagyobb volumenű felújítás esetén kedvező, ha több, egymást követő évben, szakaszokra bontva kívánja megvalósítani a pályázó az értékőrző felújítást.

 

A beérkezett pályázatokat a Fővárosi Közgyűlés bírálja el, várhatóan 2018. február végéig. A pályázat eredményéről a döntést követően, 40 munkanapon belül minden pályázó értesítést kap.

 

A Főváros reméli, hogy az 500 millió forintos pályázati keretösszeggel sikerül kedvet ébreszteni a tulajdonosokban és használókban ahhoz, hogy együttes munkával tegyék még vonzóbbá Budapestet.

 

A budapesti épületek megújulását, esetenként újjászületését megcélzó pályázatok benyújtási határideje 2017. október 13.

 

A részletes Pályázati Felhívás megtalálható a www.budapest.hu oldalon, Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017. címszó alatt.

{gallery}
 


 

Címkék