Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A kiterjesztett valóság segítségével ismerhetnek meg védett állatokat a mosonmagyaróvári Futurában

A kiterjesztett valóság segítségével ismerhetnek meg védett állatokat a mosonmagyaróvári Futurában

A kiterjesztett valóság technológiájával tíz védett állatfajt ismerhetnek meg a látogatók a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontban szeptember 17-ig - tájékoztatta az intézményvezetője csütörtökön az MTI-t.

    Horváthné Pákozdi Emese elmondta, hogy a kiállításhoz elengedhetetlen, hogy a látogatók okostelefonjaikat magukkal vigyék. Egy alkalmazás segítségével a barnamedvék, a teknősök, a jegesmedvék, a denevérek, a hódok, a tigrisek, a pandák, a szürkefarkasok és a hópárducok életével, természetével és élőhelyeikkel lehet megismerkedni. 


    Az állatokat virtuálisan meg is simogathatják és fényképezkedhetnek is velük. 


    Az intézményvezető hozzátette: a csütörtöktől látogatható kiállítás mintájára a szigetközi védett állatfajokról szeretnének egy állandó tárlatot létrehozni, ehhez a tervek már elkészültek.


    Az élményközpontban különböző természeti jelenségeket mutatnak be, kétezer négyzetméteren a négy őselem - a víz, a föld, a levegő és a tűz - titkait lehet felfedezni, és megismerni a Szigetköz növény- és állatvilágát.


    Az auditóriumban kísérleti bemutatókon, a planetáriumban pedig virtuális űrutazáson lehet részt venni, míg a Tesla transzformátor látványos és hangos villámokat generál. 

Címkék