Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ékszertervezésbe kezdett Natascha Kampusch

Ékszertervezésbe kezdett Natascha Kampusch

Régóta dédelgetett vágyát valósítja meg és ékszertervezésbe kezd Natascha Kampusch. Az osztrák lányt még tíz éves korában, 1998-ban rabolták el és nyolc éven át tartották fogságban egy ausztriai pincében.

    Kampusch a saját életét szimbolizáló virágmotívummal díszített fülbevalókat és egy nyakláncot tartalmazó kollekciót szeptemberben mutatja be a nagyközönségnek. Az ékszerek 70 és 90 euró (22 ezer és 28 ezer forint) közötti összegbe kerülnek majd. 


    "Azt szeretném, ha az ékszereim örömet szereznének az embereknek, erőt adnának és a nőiességet sugároznák" - mondta Kampusch. A tervezés gondolata már hét éve foglalkoztatja Kampuscht, aki időközben egy aranyműves tanfolyamot is elvégzett. 


    Natascha Kampuscht 1998. március 10-én rabolta el Wolfgang Priklopil. Az osztrák lány 2006. augusztus 23-án szökött meg a pincéből, amely mindössze 8 km-re volt a lány családjának otthonától. Elrablója aznap öngyilkos lett. Az ügy nagy nemzetközi médiaérdeklődést váltott ki. 


    A lány később saját beszélgetős műsort indított, majd az elrablásának történetéről könyv és film és megjelent. Azóta próbál "normális életet" élni, ének- és lovaglóórákra jár, letette az érettségit és a menekültek ellátásában is segítséget nyújt. Szabadulása 10. évfordulójára újabb könyvet adott ki, hogy tisztázza a tényeket. Elmondása szerint hasznos tagja szeretne lenni a társadalomnak és nem akar az állam terhére válni.


    A 29 éves fiatal a napokban a német Bunte magazinnak úgy nyilatkozott, hogy állandó kapcsolatról, gyerekekről, házról, gyümölcsöskertről és úszómedencéről ábrándozik.

Címkék