Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Panasonic segítségével már 4K/HDR minőségben streamelik koncertjeiket a Berlini Filharmonikusok

A Panasonic segítségével már 4K/HDR minőségben streamelik koncertjeiket a Berlini Filharmonikusok
  • 2017. 08. 31.

A 4K/HDR minőségű video-on-demand szolgáltatás októbertől, már a premier előtt elérhetővé válik a Panasonic televíziók és Blu-ray-lejátszók/írók tulajdonosai számára

 

A Panasonic Corporation a mai napon jelentette be, hogy új videorendszert fejlesztett Digital Concert Hall (DCH)1 alkalmazáshoz, a Berlini Filharmonikusok2 internetes videó streamelésére használt digitális platformjához, amely mostantól 4K High Dynamic Range (HDR) minőségű közvetítésre is képes. A Panasonic komoly múlttal rendelkezik a professzionális szintű közvetítések videotechnológiájának és az otthoni szórakoztató termékek (pl. televíziók és Blu-ray-lejátszók) fejlesztésében. A DCH fejlesztésénél a Panasonic a professzionális alkalmazásokban és a szórakoztató elektronikában felhalmozott tudásából is merített.

 

 

A Panasonic 2017 januárja óta működik együtt a Berlini Filharmonikusokkal a technológiai fejlesztéseken, feltérképezve azokat a lehetőségeket, amelyekkel prémium és valósághű élő koncerttermi hangulatot lehet teremteni otthoni vagy autós környezetben.

 

A közös projekt elindításának egyik fő mozgatórugója a 4K/HDR minőség fejlesztése volt a DCH platformon. A Panasonic 2017 júliusa óta szolgáltatja a legmodernebb 4K/HDR videofelszereléseket a Berlini Filharmonikusoknak és az őket kiszolgáló videofelvevő és -szerkesztő stúdióknak. A kilenc közvetítőkamerán, hét monitoron és képkeverőn felül a Panasonic két kereskedelmi OLED TV-t (65EZ1000/55EZ950) is szállított, amelyeken ellenőrizhető, milyen minőségben látják otthonaikban a nézők a koncert-streameket.

 

Az új felszerelésen augusztus 25-én, a 2017/18-as koncertszezon első előadásán kezdődött meg a videók rögzítése és vágása. A DCH archívumában világszerte októbertől lesz elérhető az első kiváló 4K/HDR minőségű koncertvideó. A televíziókhoz és Blu-ray-lejátszókhoz/írókhoz kialakított szolgáltatáshoz is ekkor kapnak hozzáférést a kompatibilis Panasonic termékek3 tulajdonosai. A hozzáférés az első közvetítést követő 120 napra szól, amely megelőzi a szolgáltatás szélesebb körű bevezetését. A DCH ultranagy felbontású videóival még a hangszerek felületi fényét és textúráját is képes megjeleníteni, így teremtve meg az élő koncerttermi hangulatot az otthoni közvetítéseknél is.

 

Ráadásul a Panasonic közös gyakorló próbákat tartott a Berlin Phil Media koncertfelvételi producereivel és hangmérnökeivel, hogy mélyebben tanulmányozhassák a zene esztétikáját és a hozzá kapcsolódó érzelmeket. Ennek köszönhetően lettek képesek a Panasonic és Technics márkájú audio- és videoeszközök magas minőségben és érzelemdúsan visszaadni a koncertterem hangzásvilágát.

 

A Panasonic a Berlini Filharmonikusokkal együttműködve lenyűgöző és magával ragadó koncertélményt ad a közönségnek a hagyományokat és az innovációt egyesítve az audio- és videotechnológiában.

Címkék