Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Minden eddiginél nagyobb OLED TV-vel bővítette televíziós kínálatát a Panasonic

Minden eddiginél nagyobb OLED TV-vel bővítette televíziós kínálatát a Panasonic
  • 2017. 08. 31.

• A Panasonic történelmének legnagyobb OLED TV választékát állítja ki, benne az eddigi legnagyobb, 77 hüvelykes EZ1000 televíziót, amely ősztől megtalálható az európai üzletekben.

 

Az idei IFA szakvásáron mutatja be a Panasonic a minden korábbinál gazdagabb OLED TV palettáját, benne a valaha készült legnagyobb Panasonic OLED képernyővel büszkélkedő, 77 hüvelykes EZ1000 televízióval. A Panasonic szorosan együttműködik a hollywoodi filmstúdiókkal és a Technics audiomérnökeivel, hogy egyre magasabbra helyezze a lécet a prémium televíziós kép- és hangminőségben.

 

 

Egyre több fogyasztó igényli a valódi házimozi élményt, amely nem csupán élvonalbeli képminőséget, de ahhoz méltó képernyőméretet is jelent” – jegyezte meg Yadushi Murayama, a Panasonic európai televíziós üzletágának vezetője. „Éppen ezért rendkívül büszkék vagyunk, hogy az ősszel megjelenő új TV-kínálatunk része a csúcskategóriás, 77 hüvelykes OLED TV modell.

 

A Panasonic 4K Pro Ultra HD OLED TV-k sorozatát kiegészítő, legújabb LED modellek már következő generációs képfeldolgozást, továbbfejlesztett LED világítást és a legújabb LCD paneleket tartalmazzák. A Panasonic mostantól a teljes 4K választékában kiváló HDR képminőséget nyújt a fogyasztóknak.

 

Az EZ1000 és EZ950 4K Pro HDR OLED TV-k új, prémium szintet képviselnek 2017-ben
A Panasonic az eddigi legprecízebb és legfejlettebb videoprocesszort társította az OLED képernyő-technológia által biztosított páratlan kontraszttal és színhűséggel, hogy soha korábban nem látott formájában hozza el az otthonokba a hollywoodi mozivilágot. A legújabb Studio Colour HCX2 processzor páratlan mélységű feketéket és az eddigi legpontosabb színeket jeleníti meg, így a televízió magával ragadó képminőséget biztosít.

 

A filmes utómunkákat végző Deluxe tulajdonában lévő Company 3, az EFILM és az Encore színszakértői és képmérnökei a Panasonickal együttműködve végezték a 4K Pro technológiájú EZ1000 és EZ950 OLED TV-készülékek képhangolását és tesztelését. A szakértők egyben jóváhagyták a stúdióikban az EZ1000-t, mint az ügyfelek által a hollywoodi szuperprodukciók és az igényes televíziós sorozatok színértékelési munkafolyamataihoz használatos monitort.

 

Ezenfelül a Technicolor, Hollywood vezető technológiai innovátora, amely elkötelezetten dolgozik, hogy a nézők a világ minden pontján a legtökéletesebb színekben élvezhessék a filmkockákat, szintén szorosan együttműködtek a Panasonickal az új OLED technológia kifejlesztésében. „Talán nem is lehet kellőképpen méltatni, mennyire elkötelezett a Panasonic az OLED TV-k képélményének fejlesztésében.

 

Színszakértőink és mérnökeink kreativitását és műszaki tudását is igénybe vették, hogy kemény munkával a legjobb színhűséget és színskálát elérő képminőséget valósítsák meg. Nagy örömünkre szolgált, hogy olyan vállalattal dolgozhattunk együtt, amely ugyanolyan szenvedélyesen fontosnak tartja a kiváló színminőséget az élet fontos pillanatainak és az izgalmas történetek digitális megjelenítése során, mint mi” – hangsúlyozta Mike Sowa, a Technicolor egyik vezető színszakértője.

 

Az EZ1000 és az EZ950 lenyűgöző képességeit bizonyítja, hogy mindkettő független, teljeskörű 4K tanúsítványt szerzett egy független minőségbiztosítási csoporttól, a THX-től, amely az egyik legelismertebb név a televíziós képminőség és képprecizitás területén.

 

Az EZ1000 és az EZ950 OLED TV is megfelelt a szigorú szabványokat alkalmazó UHD Alliance legmagasabb fokú, 2017-es Ultra HD Prémium specifikációinak. A különböző iparágakat felölelő és vezető filmstúdiókat, szórakoztatóelektronikai gyártókat, tartalomszolgáltatókat és technológiai vállalatokat is tagjai között tudó UHD Alliance (UHSDA) a képfelbontástól kezdve a magas dinamikus tartományon (high dynamic range - HDR) át a képpontosságot és a széles színskálát (Wide Colour Gamut - WCG) is vizsgáló alapos tesztelési folyamatot követően részesítette ebben az elismerésben a televíziókészülékeket.

 

A Panasonic az EZ1000 fejlesztésénél azonban nem csak a magával ragadó képek elérésére összpontosított. A célok között szerepelt a lehető legjobb hangzás elérése is az OLED TV készülékben, ezért az EZ1000 Dynamic Blade Speaker hangfalakkal is rendelkezik. A televíziókban található, megtévesztően keskeny audiorendszert, amely 14 hangszóróval rendelkezik (8 mélyközépsugárzó, 4 középsugárzó és 2 magassugárzó, továbbá egy négyes passzív sugárzó a basszus hangok erősítéséhez) a Panasonichoz tartozó neves audiomárka, a Technics mérnökei fejlesztették.

 

*A tanúsítvánnyal rendelkező modellek: 77EZ1000, 65EZ1000, 65EZ950 és 55EZ950.

Címkék