Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Saját étlappal és családi piknikkel érkezik az ELEVEN Tavasz

Saját étlappal és családi piknikkel érkezik az ELEVEN Tavasz Saját étlappal és családi piknikkel érkezik az ELEVEN Tavasz Saját étlappal és családi piknikkel érkezik az ELEVEN Tavasz

Piknikezni várják a családokat a pénteken kezdődő ELEVEN Tavasz fesztiválra. A Bartók Béla úton a gyerekprogramok, a koncertek és az ételkülönlegességek mellett kiállítások és pop-up vásárok is lesznek.

 

Huszonöt népszerű helyszínen csaknem száz program lepi el három napig a Bartók Béla Boulevard-t. Idén a közösségi és családi programok kapják a főszerepet, de aki egy művészetre, zenére vagy csupán egy kellemes tavaszi kikapcsolódásra vágyik, az is megtalálja a kedvenc programját a Bartók Béla úton.

 

„Évről évre egyre izgalmasabb programokkal töltjük meg tavasszal és ősszel is a Bartók Béla Boulevard-t. Szeretnénk, ha ez a pezsgés átragadna az év többi napjára is, hiszen korábban is gazdag kulturális élet jellemezte ezt a helyet” – mondta Faur Zsófi, az ELEVEN Tavaszt szervező Kulturális Tizenegy Egyesület vezetője. Hozzátette, egyre több lokálpatrióta civil és vállalkozó érzi úgy, hogy közösen tegyen e városrész jobbá tételéért, akár csak egy utcai virágágyás folyamatos rendben tartásával is.

A közösségi programok mellett most sem hiányozhatnak a design pop-up vásárok a galériákkal teletűzdelt utcából. Ugyanakkor egyedi, egészséges és streetfood ételeket is lehet kóstolni a hétvégén a Bartókon. Az ELEVEN Tavasz saját étlapján például egy szöcskéből készült desszert is szerepel, amit a finn nagykövetség pop-up éttermében lehet kipróbálni sok más finomság mellett. 

Április óta javában szépülnek a Bartók belső házudvarai, az ELEVEN Tavasz idején főleg kisgyerekeket, de felnőtteket is várnak a hangulatos főutca szebbé tételéhez. Az ültetések mellett játékos módon lehet közeli barátságba is kerülni a különböző növényekkel.

Igazi művészutcává is változik a Bartók Boulevard. A kávézók, éttermek és galériák teraszait fiatal alkotók, rajz- és festőművészek lepik el szombaton. Az elkészült alkotásokat a lerajzolt helyszínek állítják ki. De a Fiókban is lehet majd az utcát színezni, a Tranzitban pedig rajzolni tanulni.

A Bartók Béla út régi képeivel a múlt érdekes történeteit lehet megismerni több galériában is. A házakat, lakásokat, családokat ábrázoló megsárgult fotók mellé színes történeteket is várnak a szervezők. De akinek csak egy kedves sztorija van, azt is magával hozhatja: a Bartók 33-ban régi fonók hangulatát idézik meg.

Szombaton a családok vehetik birtokba a Gárdonyi teret: egész nap gyerek-, sport- és ügyességi programok népesítik be a zöld teret és készül egy különleges májusi fonalfa is. De a szülőknek sem kell unatkozniuk, koncertek is lesznek a téren, a környező kávézók teraszain, de még a galériákban is. Aki mégis máshol keresne játékos programot, az a Pagonyban Boribon-koncertet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál pedig macikészítést talál és sok-sok társasjátékot. De az utcán is lehet majd társasozni az egész Bartókon.

A tavaszi fesztivál ősszel folytatódik, szeptember közepén Mexikót látja vendégül a Bartók Béla Boulevard rengeteg kulturális és gasztronómiai programmal.

 

Az ELEVEN Tavasz összes programja itt található:
https://www.facebook.com/events/1978201199097723/ 

A részletes gasztroprogramok pedig itt érhetők el: 
https://www.facebook.com/events/989746237868298/