Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

EGY NAP

EGY NAP

Színes, magyar játékfilm

Hazai premier: 2018. november 8., csütörtök

Rendezte: Szilágyi Zsófia

Forgatókönyv: Szilágyi Zsófia, Mán-Várhegyi Réka

Producer: Pataki Ági, Kenesei Edina

Co-producer: Kovács Gábor, Romwalter Judit

Fényképezte: Domokos Balázs

Vágó: Szórád Máté

Zene: Balogh Máté

 

Szereplők: Szamosi Zsófi, Füredi Leo, Barcza Ambrus, Varga-Blaskó Zorka, Gárdos Márk, Láng Annamária, Vándor Éva, Hajduk Károly 

Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillére, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.


 

Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában. Az Egy nap első játékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült. Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt és ott a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, s amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is. 

Eredeti cím: Egy nap

Hossz: 99 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: DCP

Országos bemutató: 2018. november 8.

Forgalmazó: Vertigo Média

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott (III.)

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt8274146/

 

Plakát:

https://www.dropbox.com/sh/clluagijvjb68a5/AACntLdOUqNRyE4yie8CztKWa?dl=0

 

Teaser: 

https://www.youtube.com/watch?v=CZQ-fJktc4Y&feature=youtu.be

Címkék