Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Páratlan házimozi élményt nyújtanak a Sony legújabb OLED és LCD 4K HDR televíziói

Páratlan házimozi élményt nyújtanak a Sony legújabb OLED és LCD 4K HDR televíziói Páratlan házimozi élményt nyújtanak a Sony legújabb OLED és LCD 4K HDR televíziói Páratlan házimozi élményt nyújtanak a Sony legújabb OLED és LCD 4K HDR televíziói

A Sony Europe január elején bemutatta legújabb 4K HDR televízióit, amelyek magasabb kontrasztaránnyal, valamint élénkebb és részletgazdagabb színekkel jelenítik meg a tartalmakat. A két legújabb termékcsalád, az AF8 és az XF90 széria tagjai a Sony egyedülálló fejlesztéseinek köszönhetően csodálatos 4K HDR képélményt nyújtanak a felhasználók számára.

 

A Sony 2017-ben bemutatta a BRAVIA fémjelzésű 4K HDR OLED TV termékcsaládját, amelyek prémium szolgáltatásaikkal és funkcióikkal hívták fel magukra a vásárlók figyelmét. Megjelenésekor a BRAVIA OLED A1 sorozatot kiemelten pozitív visszajelzések övezték mind a vásárlók, mind a piac részéről, az egyedülálló One Slate formavilágának köszönhetően. Az A1 sorozat OLED kijelzőjén szinte életre kelnek a tartalmak, valamint az egyedülálló Acoustic Surface™ technológiának köszönhetően közvetlenül a képernyő felületéről érkező, magával ragadó hangzással tölti meg a nappalit. A Sony az idei évben szélesebb közöség számára is elérhetővé teszi a legújabb technológiákon alapuló BRAVIA OLED termékpalettáját. Az új AF8 sorozat megörökölte a Sony egyedi 4K HDR képfeldolgozó processzorát, az X1™ Extreme-t, valamint az Acoustic Surface technológiát is, így a felhasználóknak magával ragadó audiovizuális élményekben lehet részük.

 

Az OLED háttérmegvilágításnak köszönhetően az AF8 sorozat képernyőjén szinte bármilyen látószögből páratlanul sötét feketével, élethű színekkel és hihetetlen részletességgel jelennek meg a tartalmak. Az új termékek is olyan technológiákat tartalmaznak, amelyeket a Sony közel fél évszázad alatt folyamatosan fejlesztett, tökéletesített, így a 4K HDR felbontás 8 millió darab OLED pixelje is maximális precizitással jelenik meg a képernyőkön. Az Acoustic Surface technológia és a forradalmi One Slate formavilág lehetővé teszik, hogy a kiváló minőségű hangzás közvetlenül a képernyő felületéről érkezzen a nézők felé, így a magával ragadó képi világot nem zavarhatják meg a külső hangszórók sem. Az AF8 elegáns formavilága és csökkentett méretű állványa lehetőséget nyújt, hogy szinte bárhová elhelyezhesse nappalijában.

 

A vásárlók prémium 4K HDR nagyképernyős televíziókkal szembeni növekvő elvárásainak érdekében, a Sony tovább bővíti az LCD képernyős TV termékcsaládját. Az új XF90 sorozat tartalmazza a Sony egyedi X1 Extreme képfeldolgozó processzorát, valamint 75’’, 65’’, 55’’ és 49’’ képátlóval lesz elérhető.

 

A képernyő méretének növekedésével egyre szembetűnőbbé válnak a képi elmosodások, különösen a gyorsan mozgó tartalmak esetében. Az XF90 sorozat új X-Motion Clarity™ technológiája megoldást nyújt erre a problémára, így az akciódús jelenetek tisztán és egyenletesen jelennek meg a képernyőn. Az X-Motion Clarity kihasználja a Sony által szabadalmaztatott LED helyi világításvezérlő és a háttérmegvilágítás sebességét gyorsító algoritmus előnyeit, kiszámítja a pontos fénysűrűséget és szükség szerint optimalizálja annak időtartamát. Ennek következtében, a tartalmak tűélesen és egyenletesen jelennek meg a képernyőn, a fényerő csökkenése nélkül.

 

A hangminőség tökéletesítése érdekében párosítsuk a Sony új HT-XF9000 Dolby Atmos™ kompatibilis soundbar-t az XF90 televízióhoz, amelyek közösen igazi házimozi élményt nyújtanak a felhasználók számára.

 

Az AF8 és az XF90 egyaránt támogatni fogja a Dolby Laboratories HDR formátumát, a Dolby Vision™*1-t. A formátum a rendkívül sötét fekete és vibráló színei mellett kiemeli a jelenetekben található fényforrásokat, így magával ragadó, megnyerő moziélményt nyújt a nézőknek.

 

A felhasználói élmény növelése érdekében a Sony 2018-as Android televíziói olyan okoshangfalakkal válnak kompatibilissé, mint az új Sony LF-S50G, az Amazon Echo (csak az Egyesült Királyságban elérhető), a Google Home (csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban elérhető), így a tévénézők hangjuk segítségével is irányíthatják készülékeiket. *2*3

 

Mindemellett a Sony Europe bejelentette, hogy az XF85 és az XF80 4K HDR termékek szintén 2018-ban kerülnek piacra.

 

Új Sony televízió modellek és főbb jellemzőik:

 

AF8 (65”, 55”) 4K HDR OLED TV sorozat

• Az OLED megvilágítású televízió 8 millió önállóan világító képpontja, példátlan feketéje, valósághű színei és széles betekintési szöge vizuálisan gazdag élményt nyújt a nézők számára.

 

• A 4K HDR X1™ Extreme processzor egységgel kiváló 4K HDR látványt biztosít további három új technológia segítségével: objektumalapú HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR és párhuzamos adatbázis-feldolgozás.

 

• Az Acoustic Surface technológia rezonáltatja a teljes megjelenítő felületet, amely így kiváló hangzást biztosít közvetlenül a TV képernyőjéről. Ez a technológia egyesíti a tökéletes képet és hangot, amelyre a hagyományos tévék nem képesek.

 

• A TRILUMINOS™ képernyő élénk és gazdagabb színeket varázsol a néző elé a pontosabb színmegjelenítő technológiák jóvoltából.

 

• A 4K X-Reality™ PRO egyedülálló, adatbázis-elemző algoritmusának köszönhetően döbbenetesen élethű képeket tud megjeleníteni bármely tartalom, így például televíziós élő adás, DVD, Blu-Ray lemez vagy internetes videók és digitális fotók esetén is.

 

• Letisztult formavilág: az AF8 minimalista, mégis elegáns dizájnja biztosan nem vonja el a figyelmet a képernyőről. Az egyedi, minimális méretű állvánnyal rendelkező AF8 készüléket szinte bárhol megtalálja helyét nappalijában.

 

• Az Android TV segítségével a néző felfedezheti a mozifilmek, zenék, fotók, játékok, valamint az internetes böngészés és az alkalmazások világát. Hangvezérlés esetén kérésekkel irányíthatjuk a tévét, kereshetünk tartalmat. A beépített Chrome Casttal könnyedén küldhetők tartalmak okostelefonról vagy tabletről a tévére. A Google Play™ segítségével a tévére is kivetíthetjük mindazt, amit épp az okostelefonunkon vagy tabletünkön csinálunk. *2

 

• HDR kompatibilis, így nagyobb fényerővel, kontraszttal és színmélységgel képes fogadni és feldolgozni az internetről vagy a HDMI csatlakozón keresztül érkező szabványos videojeleket. Támogatja a HDR10 formátumot, a hibrid Log-Gamma tartalmakat és Dolby Vision™ technológiát.*1

 

• Videó a televízióról elérhető ezen a linken.


 

XF90 (75”, 65”, 55”, 49”) 4K HDR TV sorozat

• A 4K HDR X1™ Extreme processzor egység kiváló 4K HDR látványt biztosít további három új technológia segítségével: objektumalapú HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR és párhuzamos adatbázis-feldolgozás.

 

• Az X-tended Dynamic Range PRO a HDR és nem HDR tartalmakat is magas minőségben jeleníti meg azáltal, hogy a képernyő egyes területein precízen növeli vagy gyengíti a fényerőt a beépített, egyedi megvilágítási algoritmus segítségével. (Az XDR kontraszt hatszorosára képes*4.)

 

• Az új X-Motion Clarity™ technológia kiemelkedő pontossággal vezérli az akciódús jelenetek alatt gyorsan váltakozó képsorokat, így azok tisztán, elmosódás- és fényerő veszteség nélkül jelennek meg a képernyőn.

 

• A TRILUMINOS képernyő élénk és gazdagabb színeket varázsol a néző elé a pontosabb színmegjelenítő technológiák jóvoltából.

 

• A 4K X-Reality PRO a Sony saját, egyedülálló, adatbázis-elemző algoritmusának köszönhetően döbbenetesen élethű képeket tud megjeleníteni bármely tartalom, így például televíziós élő adás, DVD, Blu-Ray lemez vagy internetes videók és digitális fotók esetén is.

 

• Az Android TV segítségével a néző felfedezheti a mozifilmek, zenék, fotók, játékok, valamint az internetes böngészés és az alkalmazások világát. Hangvezérlés esetén kérésekkel irányíthatjuk a tévét, kereshetünk tartalmat. A beépített Chrome Casttal könnyedén küldhetők tartalmak okostelefonról vagy tabletről a TV-re. A Google Play segítségével a tévére is kivetíthetjük mindazt, amit épp az okostelefonunkon vagy tabletünkön csinálunk.*2

 

• A televízió formatervezése tökéletesen illeszkedik a HT-XF9000 sound bar-hoz. A két termék együtt kiváló képminőséget és magával ragadó, erőteljes hangzást biztosít a felhasználók számára.

 

• HDR kompatibilis, így nagyobb fényerővel, kontraszttal és színmélységgel képes fogadni és feldolgozni az internetről vagy a HDMI csatlakozón keresztül érkező szabványos videojeleket. Támogatja a HDR10 formátumot, a hibrid Log-Gamma tartalmakat és Dolby Vision™ technológiát.*1

 

• Videó a televízióról elérhető ezen a linken.


 

XF85 (85’’, 75”, 65”, 55”, 49’’ 43’’) 4K HDR TV sorozat

• A 4K HDR X1 processzor™, az objektumalapú HDR remaster és a Super Bit Mapping™ 4K HDR technológia mélyebb, strukturáltabb, valósághűbb színekkel jeleníti meg a tartalmakat.

 

• A TRILUMINOS™ képernyő élénk és gazdagabb színeket varázsol a néző elé a pontosabb színmegjelenítő technológiák jóvoltából.


 

• A 4K X-Reality™ PRO a Sony saját, egyedülálló, adatbázis-elemző algoritmusának köszönhetően döbbenetesen élethű képeket tud megjeleníteni bármely tartalom, így például televíziós élő adás, DVD, Blu-Ray lemez vagy internetes videók és digitális fotók esetén is.


 

• Az Android TV segítségével a néző felfedezheti a mozifilmek, zenék, fotók, játékok, valamint az internetes böngészés és az alkalmazások világát. Hangvezérlés esetén kérésekkel irányíthatjuk a tévét és kereshetünk tartalmat. A beépített Chrome Casttal könnyedén küldhetők tartalmak okostelefonról vagy tabletről a tévére. A Google Play™ segítségével a tévére is kivetíthetjük mindazt, amit épp az okostelefonunkon vagy tabletünkön csinálunk.*2

 

• Az ultra vékony formavilágú televízió káváján egy vékony alumínium keret fut körbe, valamint az intelligens kábelvezetés elrejti a vezetékeket asztali elhelyezéskor is.

 

• HDR kompatibilis, így nagyobb fényerővel, kontraszttal és színmélységgel képes fogadni és feldolgozni az internetről vagy a HDMI csatlakozón keresztül érkező szabványos videojeleket.


 

XF80 (55”, 49”, 43”) 4K HDR TV sorozat

• A 4K X-Reality PRO a Sony saját, egyedülálló, adatbázis-elemző algoritmusának köszönhetően döbbenetesen élethű képeket tud megjeleníteni bármely tartalom, így például televíziós élő adás, DVD, Blu-Ray lemez vagy internetes videók és digitális fotók esetén is.

 

• A TRILUMINOS képernyő élénk és gazdagabb színeket varázsol a néző elé a pontosabb színmegjelenítő technológiák jóvoltából.

 

• Az ultra vékony formavilágú televízió káváján egy vékony alumínium keret fut körbe, valamint az intelligens kábelvezetés elrejti a vezetékeket asztali elhelyezéskor is.

 

• Az Android TV segítségével a néző felfedezheti a mozifilmek, zenék, fotók, játékok, valamint az internetes böngészés és az alkalmazások világát. Hangvezérlés esetén kérésekkel irányíthatjuk a tévét, kereshetünk tartalmat. A beépített Chrome Casttal könnyedén küldhetők tartalmak okostelefonról vagy tabletről a tévére. A Google Play™ segítségével a tévére is kivetíthetjük mindazt, amit épp az okostelefonunkon vagy tabletünkön csinálunk.*2

 

• HDR kompatibilis, így nagyobb fényerővel, kontraszttal és színmélységgel képes fogadni és feldolgozni az internetről vagy a HDMI csatlakozón keresztül érkező szabványos videojeleket. 

*1 A Dolby Vision támogatás egy későbbi firmware frissítés során lesz elérhető.

*2 A Google, Android TV, Google Play, Chromecast built-in, Google Home és egyéb megjelölések, logók a Google LLC védjegyei.

*3 Az Amazon, Alexa és egyéb logók az Amazon.com, Inc. és partnereinek védjegyei.

*4 Az XDR az X-tended Dynamic Range rövidítése. Az érzékelhető kontraszt szintet terjeszti ki az X-tended Dynamic Range PRO technológia, amelyet ahhoz a kontrasztértékhez rendeltek, amelyet a felhasználók aktuálisan éreznek és tapasztalnak (XDR kontraszt). Az érték meghatározásakor a hagyományos, sötétítésvezérlés nélküli televíziókat vették figyelembe.

Címkék