Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hovány szalonban mutatták be az új A Mercedest

Hovány szalonban mutatták be az új A Mercedest Hovány szalonban mutatták be az új A Mercedest Hovány szalonban mutatták be az új A Mercedest Hovány szalonban mutatták be az új A Mercedest Hovány szalonban mutatták be az új A Mercedest
Szerkesztő

Kecskeméten a Hovány szalonban mutatták be a Mercedes új, Magyarországon gyártott A osztályának autóit, valamint a CLS-el is lehetett még ismerkedni aznap. Az klassz új autókon kívül ízletes dizájn falatokat Góg Angéla food designer és Várvizi Péter séf biztosította,  a Spirit Store pedig  whiskey-t és a szivart biztosította.   A hölgyekre is gondoltak az est folyamán, Farkas Krisztina sminkmester frissítette fel  a toaletteket, és a nasik repertoárja különösen finom volt.

A bemutató előtt elcsentünk egy A180d-t, és kicsit megkergettük a környéken, aztán megálltunk vele és körbetapogattuk, meg nyomkodtuk a gombjait, körbefotóztuk, körbevideóztuk.

Külsőre szemből lusta macska tekintetű, harcsaszájú hűtőráccsal a mattfekete-fényesfehér-króm elegáns, oldalról semmi különös, a hátulján a két laposan figyelő kipufogó szimpatikus volt, harmonikusan együtt rajzolódva az első lámpák ívével. Az autó belsejében a mini turbinákra hajazó légbeömlő fazonok a 80-as évekből érdekes kontrasztot alkot a reflexiómentes felülettel ellátott hájtek kijelzők mellett. A bőr ülés textil betéttel kellemes és elegáns kivitel, a húzott alumínium és üvegszál mintázat csinos, de a turbinákon nehezen tettem túl magam. Nem bírtam eldönteni, hogy ez ilyen németes dizájn, vagy némi retró életérzés vagy mi szeretne lenni...

Az autó menet közben belül kellemesen csöndes, az ülése az a fajta, amiben sokáig kényelmesen lehet ülni, annak ellenére, hogy elsőre keménynek érződik. Az 1465 ccm-es automata váltós járgányban érdekesen viselkedik az automata váltó: lepadlózás esetén lustábbnak tűnt mint a  határozott de folyamatos lábmozdulatnál a gyorsulás. A járgány járása kellemesen feszesnek tűnt a rövid próbakörön, a sport módban szimpatikusabb volt mind a futómű változása, mind a váltás dinamikája. Az autó belseje a kütyürajongók álma,  full multimédiás 10 colos kijelző, amire gyakorlatilag minden felpakolható: navigáció, gps, tolatóradar, 64 árnyalatú ambiente belső világítás, hangszín és hangszórók vezérlése, két mobiltelefon is csatlakoztatható, prioritásba téve a felvételi sorrendet. Ráadásként beszélgethetünk is vele: Hey, Mercedes utasítással hangvezérelve is elérhetünk különböző funkciókat, ami vezetés közben hasznos, ha az ember siet és nincs kapacitása gépészkedni a tapipadon. A navi különlegessége, a kiterjesztett valóság: az első kamera képére rávetíti a iránymutató nyilat, ha nem egyértelmű melyik saroknál kell továbbhaladni. A belső világítás funkciói jópofák, az első ülések fölé szerelt plusz világítás, sminktükör lámpával, egyebek ,kifejezetten csajossá teszik az autót.

Az autó kívül nem tűnik nagynak, de belül még is kellemesen tágas, hátul a magasabb kolléga is elfért, elöl kellemesen nagy lábtérrel az anyósülésen. A vezetőoldali ülés viszont szerintem kifejezetten inkább kisebb termetűekre, inkább nőkre van szabva, nekik ergonómiailag jól elérhető távolságban minden.

Kinek tudom elképzelni a járgányt: kütyürajongó technokrata modern nőknek, akik sokat mennek, és bírják a turbinákat. :)

forrás: Mina

Címkék