Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nyisd ki a füled! Mindjárt itt a Budapest Ritmo

Nyisd ki a füled! Mindjárt itt a Budapest Ritmo Nyisd ki a füled! Mindjárt itt a Budapest Ritmo
  • 2018. 10. 03.

Megnéznéd az etióp James Brownt? Kíváncsi vagy, hogy énekel a mali Mahalia Jackson? Élőben hallgatnád a Lion sleeps tonightot? Ismét a világzene legizgalmasabb előadói vonulnak fel a Hangvető és CAFe Budapest közös fesztiválján, a Budapest Ritmo-n az Akvárium Klubban. 

A háromnapos fesztiválon láthatod többek között az 5 Grammy-díjas Ladysmith Black Mambazo-t, a belga Tcha Limbergert, aki a zenéért tanulta meg szinte anyanyelvi szinten a magyart, a kígyómozgású etiofunk sztárt, Gili Yalót, a tavalyi év legjobb világzenei albumát jegyző Trio da Kalit és sok olyan koncertet, amelyek közül biztosan találsz olyat, amire életed végéig emlékezhetsz.

A többtucat koncert záróakkordjaként a fesztivál egy, csak a Ritmo-n hallható műsorral, a Roma Ritmo-val tiszteleg a térség és hazánk roma zenészei előtt, az elmúlt évtized legnagyobb roma muzsikusaival.

Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója szerint képtelenség olyan fesztivált rendezni, ahol minden koncert elnyeri mindenki tetszését, azt, hogy mitől különleges mégis a Ritmo programja:

A fesztivál első napjáról és programjairól itt számol be:

A második nap fellépőiről itt hallhatsz: 

A roma fókuszú utolsó nap gálakoncertjéről és a fiatal generációt képviselő Várkonyi Csibészekről pedig itt mesél:

A fesztivált showcase nap előzi meg a Szimplában, a fellépőkről és a kiválasztás menetéről Weyer Balázs itt mesél bővebben:

Címkék