Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Wall Of Sleep - dalpremier a hamarosan megjelenő nagylemezről: Deserter

Wall Of Sleep - dalpremier a hamarosan megjelenő nagylemezről: Deserter Wall Of Sleep - dalpremier a hamarosan megjelenő nagylemezről: Deserter
Székely Szabolcs

A dalok egy részének váza még Bátky Zoltán csatlakozása előtt megszületett, ám a végleges kidolgozásukat már Füleki Sándor és BZ együtt végezte, végül következett a többiek hozzájárulása. A lemezre olyan dal is felkerült, amely BZ egy korábbi szerzeményének átdolgozása, ez a lemezt záró epikus “Fear”.

Bátky Zoltán (ének):

“A lemezen szereplő nyolc dalban tovább tudtuk szélesíteni a Wall Of Sleep hangzásvilágát. A csapat már korábban is igyekezett elszakadni a szigorúan vett doom / sludge skatulyától, az album egésze pedig már valóban keveri a korábbi időszak doomos világát hard rockkal, klasszikus heavy metallal, pszichedelikus és progos elemekkel.

Miután a zenekar és a tagok ‘előélete’ és minden egyéb próbálkozás ellenére négyszer dobták vissza a támogatási pályázatainkat, végül bemorcultunk és saját erőből vettünk fel mindent. 
Eleve sok helyen dolgoztunk: a dobokat és a basszust a soproni Hangár klubban rögzítettük Weisz Ferenc Ferdinánd segítségével, az ének a Wisdomból ismert Nagy 'NG' Gábor stúdiójában ment fel, a gitárok rögzítése és a keverés pedig Egerben, a Standing Waves stúdióban folyt Sohajda Péter segédletével. Akusztikus gitárok és billentyűk a tagok házistúdióiban adódtak a mixhez, ahogy az egyes részek editálása is ilyen módszerrel készült.”

A dalok szövegei többek között a túlnépesedett, túlzottan modernizált világ és az egyén eltávolodásáról, valamint komoly lelki, pszichológiai kérdésekről szólnak. A korábbi lemezekhez képest gazdagabb a hangszerelés és a dallamosabb, mégis erőteljes énektémák mellett megjelentek a BZ korábbi zenekaraiból is megszokott többszólamű vokálok is.

Wall Of Sleep: The Road Through The Never
(NAIL Records - 10/26 - 2018)

1. Seven Point Five
2. Sins Of The Fathers
3. I Wanna Be The President
4. The Road Through The Never
5. Deserter
6. Mindkiller
7. 10000 Days
8. Fear

A lemezt koncertekkel is megtámogatja a zenekar; október 27-én a budapesti TRIP hajón a Metal Halloween fesztiválon, november 3-án Sopronban a VII. Wall Of Sleep Halloween keretében a Hangárban, november 4-én pedig Bécsben, a Weberknechtben mutatják be az album új dalait.

10.27. Metal Halloween - Budapest @ Trip hajó
www.facebook.com/events/248637772463582/ 
www.facebook.com/events/1419503164820468/

11.03. VII. Wall Of Sleep Halloween - Sopron @ Hangár Music Garden
www.facebook.com/events/543586829430395/ 

11.04. Wall Of Sleep / danach Live Session - Bécs @ Weberknecht
www.facebook.com/events/725808051111771/

Wall Of Sleep Facebook:
www.facebook.com/wallofsleep 

NAIL Records Facebook:
www.facebook.com/NailRecordsHungary 
 

Wall Of Sleep - Deserter (hivatalos szöveges video):

Címkék