Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Raid of the Champions - Így zajlott a nyitónap

Raid of the Champions - Így zajlott a nyitónap Raid of the Champions - Így zajlott a nyitónap Raid of the Champions - Így zajlott a nyitónap
Tóth Márk Krisztián

Pénteken koradélután rekordszámú nevezővel és három rövid etappal elrajtolt a Tereprali Országos Bajnokság/ I.O.B.C. (International Open Baja Cup) zárofordulója. A side by side buggy-k, a quadok és a motorok versengése a rallycross pályán nem mindennapi látványt nyújtott.

Ezúttal a versenyt szervező Garamvölgyi Zoltán is volánhoz ült, és alaposan meghajtotta Yamaha Garilla versenyjárművét:

„Nagyon jót játszottunk, a pálya remek volt, itt-ott még majdnem sikerült is túlvállalni magunkat. Boldog vagyok, mert bármerre is járok a szervízparkban, mindenhol vidám arcok köszönnek vissza rám: több kategóriában is új versenyzőnk érkezett, jó időnk van, és minden adott ahhoz, hogy egy szuper versennyel zárjuk le az évet.” - fogalmazott a MAMS tereprali szakágának első embere.

A side by side-ok között Kovács György - Takács Antal kettős űridőt autózva zárta a napot, és nem csupán a kategóriát, de az összetett versengést is vezeti:

„Gyorsan tegyük is hozzá, hogy ez pünkösdi királyság, mert a holnapi hosszú szakaszok során a nagyobb autók végsebességből adódóan elolvad majd az előnyünk. Ennek ellenére remek napot zártunk, a gépünk nagyon kezesen viselkedik, és nagyon bízom abban, hogy egész hétvégén kitart majd a lendület.” - mondta a szélvészgyors buggy pilóta.

A motorosoknál Ifj. Dallos Andor volt zárta az élen az első napot, őt a remek tempót diktáló újonc versenyző, Holonics Nándor és Horváth Lajos követte a legjobb magyarok rangsorában. A bajnoki verseny még a kétkerekűeknél is teljesen nyitott, sőt további izgalmakra ad okot, hogy a futam előtt a pontverseny második helyén tanyázó Májer Viktor sérülés miatt kénytelen kihagyni a Raid of the Champions-t.

A quad-ok versenyében magyar szemszögből nézve Gombás Attila örülhetett, ugyanis az első tereprali versenyének nyitónapján máris a legjobb hazai pilótának bizonyult. Őt szintén egy magyar név követi, Németh Gábor is lőtávolon belüli eredményt tudhat magáénak. Folytatás ma két-két rövidebb és hosszabb szakasszal, ahol nem csupán a verseny, de a kategóriák bajnoki címei is eldőlhetnek.

Címkék