Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Raid of the Champions – Tereprali újoncok a mezőnyben

Raid of the Champions – Tereprali újoncok a mezőnyben
Tóth Márk Krisztián

A hétvégén Nyirádon rendezik a MAMS / I.O.B.C. tereprali bajnokság zárófordulóját, ahol a rekord nevezői létszám mellett az újonc versenyzők aránya is magas. Közülük beszélgettünk néhány pilótával, hogyan is készülődnek életük első terepversenyére.

Gombás Attila egy quad nyergében próbálkozik majd minél jobb eredményt elérni:

„Számomra majd minden ismeretlen. Ez lesz az első tereprali versenyem, idáig csak short track futamokon álltam rajthoz. Furcsa lesz roodbook-ból tájékozódni, ugyanakkor izgalmas kihívásnak élem meg ezt az egészet. A hangulat szuper, a pálya remek, nagyon várom már, hogy elrajtoljunk. A cél a cél!” – mondta el a pilóta.

Urbán Csaba side by side járművének volánja mögött várja a startot, nem kis lelkesedéssel:

„Nagyon jó a hangulat itt a szervizparkban, már most élvezem a hétvégét. Számunkra is minden új, a pályát csak elmondásból ismerjük, a navigátorom is újonc, meglátjuk, mit sikerül összehozni. Felkészültünk lélekben és technikailag is, mindenképp nagy előny, hogy elszántak vagyunk. Tetszik a tereprali közege, szeretnénk itt megragadni.” – összegzett a buggy-s versenyző.

Esch Tamás a motorosoknál méreti meg magát, neki is sokminden jelent újdonságot:

„Amikor megérkeztem ide Nyirádra, még dolgozott bennem a drukk, de a szervízparkban uralkodó nyugalom hamar rám is átszállt. Napok, sőt hetek óta ezt a pillanatot vártam, de úgy érzem, kellően felkészültem, és igyekszem helytállni. Nagy terveim vannak, jövőre szeretnék világkupafutamon is részt venni, ez a versenyhétvége majd megmutatja, hol tartok.” - ecsetelte érzéseit Tamás.

Címkék