Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

AZ ÚJ LEXUS ES AZ EURO NCAP ÁLTAL VALAHA TESZTELT LEGBIZTONSÁGOSABB PRÉMIUM SZEDÁN

AZ ÚJ LEXUS ES AZ EURO NCAP ÁLTAL VALAHA TESZTELT LEGBIZTONSÁGOSABB PRÉMIUM SZEDÁN AZ ÚJ LEXUS ES AZ EURO NCAP ÁLTAL VALAHA TESZTELT LEGBIZTONSÁGOSABB PRÉMIUM SZEDÁN AZ ÚJ LEXUS ES AZ EURO NCAP ÁLTAL VALAHA TESZTELT LEGBIZTONSÁGOSABB PRÉMIUM SZEDÁN
Székely Szabolcs

A Európában most először elérhető vadonatúj Lexus ES legújabb generációja 5 csillagos Euro NCAP biztonsági besorolást ért el az új, legszigorúbb 2018-es tesztrendszerben, méghozzá úgy, hogy egy prémium szedán által eddig elért legmagasabb összesített eredményt kapta. Az extrém szilárd, új GA-K padlólemezre épített ES kimagasló eredményéhez a legújabb Lexus Safety System + csomag aktív biztonsági technológiái is hozzájárultak: ezeket a rendszereket arra tervezték, hogy támogassák a vezetőt abban, hogy minden korábbinál magabiztosabban uralhassa az autót.

A vadonatúj, hetedik generációs Lexus ES maximális, 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP legújabb, 2018-as járműbiztonsági tesztjén, ahol kimagaslóan jó, 86,25-ös átlagot ért el. Eddig ez a legjobb eredmény, amit egy prémium autó eddig elért a jóval szigorúbb 2018-as tesztrendszerben, amely immár a kerékpárosok védelmét is fontos szempontként vizsgálja. Az új ES hatékonyan egyesíti a márka fejlett aktív biztonsági csomagja (Lexus Safety System +) és a kiemelkedő passzív biztonsági rendszerek előnyeit; ez utóbbiak közt olyan megoldások szerepelnek, mint az ultra-szilárd GA-K (Global Architecture-K) padlólemez és az alapfelszereltség részét képező 10 légzsák. A Lexus Safety System + legújabb változata új képességekkel ruházza fel az autót, és kibővíti azoknak a forgalmi helyzeteknek a körét, amelyekben az ES fokozott védelmet nyújt a vezetőnek és utasainak, illetve segít elkerülni a baleseteket. Az új megoldások közt immár megtalálható az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) részét képező nappali kerékpáros-felismerés és az éjszakai gyalogos-felismerés is. A dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatikát és sávkövető asszisztenst is tartalmazó Lexus Co-Drive rendszer a SAE szabvány szerinti 2-es szintű automatikus vezetéstámogatást kínál, valamint magas fokú biztonságot – miközben a vezető mindvégig magabiztosan uralhatja járművét. A vadonatúj ES egyébiránt már megrendelhető az európai piacokon, ahol az első vásárlók várhatóan 2019 januárjában vehetik át autóikat. A Lexus Safety System + csomag immár a Lexus európai modellpalettájának 99 százalékához elérhető, jól példázva a márka törekvését, hogy a legfejlettebb biztonsági technológiák előnyeit ne csupán a kínálat csúcsán álló, legmagasabb felszereltségi szintű modellek vásárlói, hanem a lehető legszélesebb közönség számára biztosítsa.

Címkék