Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Briggs & Stratton történelem

Briggs & Stratton történelem
Székely Szabolcs

A céget 1908-ban Milwaukee-ban, Wisconsin államban alapították, és mai napig ez a vállalat bázisa. A Briggs és Stratton motorokat legtöbbször fűnyírókba, magasnyomású mosókba  és számos más géphez alkalmazzák.

 

 

Annak idején az eredeti öntöttvas Briggs & Stratton motorok híresek voltak elnyűhetetlen minőségükről, ami a mai fogyasztói társadalomban már nem egészen az, mint volt egykoron. 1953-ban a cég megalkotta könnyű alumínium motorját, mely tökéletes megoldás a rotációs fűnyíróba könnyebb súlya és alacsonyabb előállítási költségei miatt.

Akit érdekel a motorok világa, annak érdekes lehet tudni, hogy a cég sokféle termékkel rendelkezett, motorjaikat az élet számos területén hasznosították. Amerikában annak idején motorkerékpárok hajtására szolgált motorok is készültek. Akkor ez teljesen mindennapi látványnak számított, pedig ma már minden hozzáértő megcsodálná eme tökéletes konstrukciókat. Manapság Briggs & Stratton a világ legnagyobb tervező és gyártó vállalata mind kültéri elektromos berendezések, mind benzinmotorok tekintetében.

A Briggs & Stratton motorok és kisgépek alapvetően egyszerűen kezelhetőek, javításuk nem bonyolult feladat, jól használható konstrukciók.

Az Agrooroszi webáruház számos terméket értékesít, mint például az általános felhasználású gyertyák, olajok, üzemanyag csövek, stb. A motorokhoz átgondoltan összeállított karbantartási készleteket is találhatunk náluk, melyek megkönnyítik a tavaszi munkakezdés előtti általános minimum szervizelést, ami alapesetben otthon is elvégezhető.

Mit tartalmaz egy ilyen csomag?

Különböző motorokhoz állította össze a Briggs hasznos karbantartási készleteit, melyek ebben a verzióban 15%-kal kevesebbe kerülnek, mintha egyesével vásárolná meg a termékeket. Egy-egy készlet tartalmazza az olajat, légszűrőt és gyújtógyertyát.

Mindenképpen megnöveljük a motor életét, ha akkor is szánunk időt a karbantartására, amikor gépünk alapvetően jól működik, de elérte azt az üzemóra számot, amikor érdemes olajat, gyertyát cserélni benne.

Mi az a Mow N'Stow technológia

Ez a technológia egy sokunk által ismert problémát old meg, miszerint a fűnyírógép tárolása sok helyet vesz el. Ez a motor olyan megoldásokkal készült, mely a függőleges tárolhatóságot oldja meg, így 70%-kal csökkentve a gép lábnyomát tároló helyiségünkben, teret adva egyéb holmijaink tárolásának. Még egy fontos szempont, ami ezt a technológiát dicséri, hogy sokkal könnyebb tisztítani, karbantartani a pengét is.

Ne feledje tehát, ha Briggs & Stratton alkatrészre van szüksége kerti gépeihez, az Agrooroszi webáruházában számos általános, vagy kifejezetten a cég által gyártott motorhoz is megtalálja a megfelelőt.