Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ajándékozás pszichológiája!

 Az ajándékozás pszichológiája!

Az ajándékozás, mint oly sok minden a világban egy nagyon összetett dolog. Függ attól a személytől, aki ad, és attól is, akinek adnak.

 

 

Mivel oly sokfélék vagyunk, mindenki másképp tekint erre a szokásra, saját értékrendje függvényében. Nem könnyű feladat tehát, nézzük sorra, hogy mit is tehetünk, ha ajándékot szeretnénk adni.

A Szoti játékbolt, ajándék áruház weboldala ebben lehet az Ön segítségére, mert nem csak rengeteg ajándékot talál náluk, hanem észszerűen, kategóriákba rendezve segítik az ajándékozás örömét megélni.

Milyen ajándékot szeretünk kapni?

Tanulmányok kimutatták, hogy az esetek többségében az emberek annak az ajándéknak örülnek a legjobban, amire amúgy is vágytak. Tehát jó döntés, ha megkérdezzük azt, akinek ajándékot szánunk, hogy mit szeretne, mert nagyobb örömmel tölti el egy várt ajándék, mintha meglepetést kapna.

Természetesen van kivétel, de érdemes lehet megfontolni, főleg akkor, ha nincs ötletünk azzal kapcsolatban, hogy minek örülne igazán az, akinek a meglepetést szánjuk.

Az ajándék sokféle lehet. Ha az árát nézzük, akár filléres vagy épp méreg drága, de lehet egyszerűen ötletes, praktikus, és néha a legjobb választás egy vicces ajándék.

Ha olyan személynek szeretnénk venni valamit, akit jól ismerünk, előnyösebb helyzetben lehetünk. Ha ismerjük a hobbiját, szokásait, ruhaméretét, ízlését vagy épp a titkos vágyát, nincs nehéz dolgunk, csupán azt kell számba venni, meddig nyújthatjuk a takarót, vagyis mennyi pénzt szánhatunk az ajándékra.

Az már izgalmasabb, ha mindennek hiányában vagyunk. Akkor sem érdemes elkeseredni, mert némi kreativitással ez a probléma is orvosolható.

Mit tehetünk ilyenkor?

Válasszunk általános dolgokat, amik nem feltétlen köthetőek nemhez, korhoz. Lehet jó egy emlékkönyv vagy egy toll, esetleg egy fényképkeret, benne egy okosan kiválasztott fotóval. Ilyen és ehhez hasonló ötletek megoldást jelenthetnek, ha az ajándékozott személyt nem ismerjük olyan jól.

Tehetünk hozzá kézzel készített értéket, például készíthetünk házilag egyedi csomagolást, ami lehet valami különleges technikával készült tasak vagy doboz, hozzá egy jól kiválasztott idézet egy apró ajándékkártyával.

Még néhány ötlet

A cég webáruházában külön menüben találhatóak az órák, mint praktikus ajándék, hiszen az időt mindenki méri, számon tartja. Egy stílusos óra akár egy irodába vagy gyerekszobába, ebédlőbe szintén nem vaktában lövöldözött ajándék.

Soha ne feledkezzünk meg a csomagolásról, mert azzal is hozzáadunk az ajándékozás minőségéhez. Egy nejlonszatyorban átadott ajándék lehangoló, még akkor is, ha a benne lévő tárgy megdobogtatja majd a megajándékozott személy szívét.

És végül, ha minden ötlet el van vetve, jöhet a jó öreg csokoládé! Ennek csomagolásához is talál a Szoti webáruházban dekorációs kellékeket, ajándéktasakokat!