Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fülhallgatók és fejhallgatók

Fülhallgatók és fejhallgatók

A fülesek, fülhallgatók, fejhallgatók vagy a headset, headphone névre is keresztelt kütyük mindennapjaink elválaszthatatlan részét képezik.

 

 

A lehetőségek ebben az árukategóriában is nagyon szélesek. A választáskor azt kell figyelembe vennünk, milyen felhasználási célokra, és milyen körülmények között fogjuk majd a jövőbeni fej- és fülhallgatót használni.

A rendszerek nagy többsége már csak sztereó hangzásvilágot használ, monót már csak elvétve lehet találni a piacon. Alapvetően ezeket a kis rendszereket a csatlakozásuk szerint különböztetjük meg.

Vezetékes kialakítások

A hagyományosnak mondható megoldások, melyeknél a headset egy rövid kábellel csatlakozik az eszközhöz, ahonnan a hangot továbbítja vagy ahova küldi, és innen kapja a működéséhez szükséges energiát is. Ez alap megoldásnak mondható.

Használata során ügyelnünk kell rá, hogy a kábel ne törjön meg, és ne kerüljön víz a mikrofonba. Nagyon olcsó megoldások, szinte már annyira, hogy minden nap más színűt is használhatunk. A Maxell Headphones EB-98-as pink színű csodája pár száz forintért kapható. Szuper eszköz, a legjobb minőségű termékekkel rendelkező gyártó dobta piacra. A termék egyszerűsége mellett tökéletesen működik. Nem hétköznapi színe még öltöztet is.

Vezeték nélküli megoldások

A vezeték nélküli headset-ek Bluetooth technológia használatával csatlakoznak az eszközökhöz. Ezekben a fülesekben akkumulátor van, így azok feltöltött állapotáról működésük céljából gondoskodnunk kell. A működési időt az üzemidő adja meg. Ez az az időtartam, melyet feltöltés nélkül az eszköz aktív, működő vagy készenléti állapotban teljesíteni fog.

A vezeték nélküli megoldások fő előnye, hogy nincs zavaró kábel, és hatótávolságuk is magasabb lehet. Tehát a hálószobában töltőn lévő telefont headset-tel a konyhában is használhatjuk. Árban normálisnak mondható, minőségben már felső kategóriás a Totu Piblue Bluetooth headset fehér kivitelű megoldása. Abszolút minimál mérete, stílusos dizájnja azoknak lett kitalálva, akik követni szeretnék a technikai fejlődést, és nem szeretnének vezetékekkel bajlódni.

Kialakításuk, viselésük

A fej és fülhallgatóknál a legfontosabb az, hogy kényelmes viselet legyen. Viselés során ez jól illeszkedjen a füledhez. A fülhallgatók esetében a gyártók már cserélhető fülharangokkal együtt árulják, ezzel mindenki számára biztosítva a kényelmet.

A fejhallgatóknál kicsit más a kérdés. Ezek nem elsősorban kényelmi megoldások, sokkal inkább használati célokból választják ezeket a darabokat, mint például a dj-ként tevékenykedők. Ezek a megoldások a fülhallgatóktól sokkal erősebben zárnak, ezért tudja a diszkó helyiségben a dj hallani a zenét ebben is. Igazából méretük miatt mindennapi használatra nem túl praktikusak. Nem széles azoknak a köre, akik ezt a megoldást részesítik előnyben.  

Bármilyen megoldást is keress, jó bázispont a DVDolcson.eu webáruháza. Őket a három M jellemzi. Megfizethetőség, minőség és megbízhatóság.