Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hungaroringen június 1-jén egy 9 órás megbízhatósági futammal debütált az Eco Grand Prix

Hungaroringen június 1-jén egy 9 órás megbízhatósági futammal debütált az Eco Grand Prix Hungaroringen június 1-jén egy 9 órás megbízhatósági futammal debütált az Eco Grand Prix Hungaroringen június 1-jén egy 9 órás megbízhatósági futammal debütált az Eco Grand Prix Hungaroringen június 1-jén egy 9 órás megbízhatósági futammal debütált az Eco Grand Prix Hungaroringen június 1-jén egy 9 órás megbízhatósági futammal debütált az Eco Grand Prix

Hungaroringen június 1-jén egy 9 órás megbízhatósági futammal debütált az Eco Grand Prix. Az eseményt kísérő Allianz családi napon elektromos jármű kiállítás, autószimulátorok, tesztvezetés, bemutatók és Eco GP4 KIDS verseny várta az ingyenes programra látogatókat egész nap.

 

A futamon a Goodyear és a Pappas Auto színeiben elindult Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző is. A Goodyear versenybokszában kerékcsere verseny, szakmai előadások és Kiss Norbi vezetéstechnikai workshopja is várta az érdeklődőket.A versenyre kilátogatók kipróbálhatták a legújabb elektromos robogókat, motorokat és rollereket is a paddock területén.

Az esemény fő attrakciója a 9 órás megbízhatósági elektromos autóverseny volt amely reggel 8 órakor startolt és délután 6 órakor ért véget. (Napközben volt egy órás szünet.)Hasonlóan az eddigi ECO Grand Prix futamokhoz egy izgalmas és kiszámíthatatlan versenyt láthattak a nézők. Az autók teljesítménye mellett nagyon nagy hangsúlyt kapott a jelentkezők vezetési képessége is. A futamon felvonultak az elektromos autógyártók legnépszerűbb modelljei mint a Tesla Model S, a BMWi3, Nissan Leaf, Renault ZOE, Volkswagen E-Up Hyundai Kona és az Opel Ampera.
A versenyt végül a Tesla Taxi Szeged csapata nyerte! Reméljük, hogy sok ilyen innovatív és családbarát rendezvénnyel találkozhatunk a jövőben is.

 

Eredmények:

1. Tesla Taxi Szeged

2. Olli Dornisch

3. Villanyautósok

3. Juchteracing

4. Piroska és a Farkas

4. Zambelly + Thirring

5. e-Ringe

6. TRON

7. Safe Driving School

8. Pappas - Goodyear

9. MOL LIMO 2

10.MOL LIMO 1

11. Patricia