Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szerelmes együttlét vagy a sokadik skalp?

Szerelmes együttlét vagy a sokadik skalp?

Sokak számára ismerősen csenghet a kérdés, hiszen nem mindegy, hogy milyen szerepet osztott ránk az élet egy bizonyos személy életében.

 

Bár a Maslow-piramis alján helyezkedik el a szex, mint szükséglet, attól függetlenül egy fontos és minden értelemben az élet egyik mozgatórugójának tekinthető dologról beszélünk.

Nem mindegy a minőség

Mint oly’ sok minden másban, itt is elsődleges szempont a minőség. Hiszen nem mindegy, hogy egy gyors numeráról van szó, ami után mindenki öltözik és megy a dolgára, vagy pedig egy érzelmes, érzéki együttlétről, aminek a célja nem csak a testi, de a lelki kielégülés egyaránt. Óriási a különbség, csakúgy, mint a szex különböző fajtái között is.

Dugás vagy szeretkezés?

Az előbbi fogalom az ösztönökön és a kielégülésen alapul, ilyenkor csak az orgazmus vágya hajtja a feleket. Nem állítja senki, hogy rossz és bűnös dolog lenne, de itt inkább a fajfenntartás ősi felfogását találhatjuk meg, miszerint minél előbb szét kell szórni a magvakat, minél több nőt meg kell termékenyíteni és menni tovább.

Minden bizonnyal nem idegen a szituáció, amikor valaki megtetszett, és nem volt más cél, mint hogy mielőbb ágyba vihesd. Ilyenkor nem az érzelmi oldala az érdekes a dolognak, hanem csak egy skalp, egy levadászott préda.

Maga az egész aktus inkább állatias és egyszerű, mind a kommunikáció, mind a cselekvés szintjén. Ez persze nem baj, de azért jó, ha tudja mindkét fél, hogy mihez tartsa magát. Hiszen a férfiakat többnyire a vadászat, a hódítás vágya vezérli, míg a nő biztonságot keres elsősorban. Ha már az elején sem gondoljuk túl, akkor nincs mitől félni, elkerülhető a félreértés.

Szeretkezés

A szex ezen típusánál nem csak maga az aktus fontos, hanem számos más is elsődleges szemponttá válik. Ide tartozik a test simogatása, a csókok bensőségessége, a gyengédség, a szenvedély és nem utolsó sorban a lélek kielégülése.

A szeretkezés egy komplex és összetett kapcsolatrendszer, ami arra alapul, hogy a másik félnek szerezzünk örömet, nem pedig a saját kielégülés az elsődleges cél. Az esetek jelentős részében azok képesek szeretkezni, akik a testiségen túl mást is látnak a partnerben, vagyis akik között nem csak a kémia működik, hanem a szerelem is.

A fentiek alapján azt hihetnénk, hogy a szeretkezés egy lassú folyamat, ami csak hosszan és sokáig tartó szex alatt valósulhat meg. Ez messze nem igaz, hiszen ebben az esetben az indíték és a módszer az elsődleges szempont. Fontos szerepet kapnak a simogatások, a hosszas összenézések és minden gyengéd momentum, amivel a partnert kényeztetni lehet.

Egy igazi párkapcsolatban nem ilyen éles a határ a két típus között, mivel fontos, hogy a pár ki tudja élvezni mindkét lehetőség nyújtotta örömöket. Vagyis a szeretkezés során ki kell, hogy alakuljon az összhang, a lelki kötődés, de nem zárhatjuk ki az életünkből az állatias ösztönöket sem. Akik képesek megtartani az egyensúlyt, azoknak a szexuális élete hosszútávon kiegyensúlyozott és kielégítő lesz.

Címkék