Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Valóban ez lenne a jövő közlekedése?

Valóban ez lenne a jövő közlekedése? Valóban ez lenne a jövő közlekedése? Valóban ez lenne a jövő közlekedése?
Zsiska Ferenc

Valóban ez lenne a jövő közlekedése? Izgalmasan hangzik, hogy a jövőben ehhez hasonló járművekkel közlekedhetünk, és ez a jövő talán nem is olyan távoli.

 

 

 

 

Az EZ-GO Concept lesz az első olyan jármű, amely városi környezetben testesíti meg az önjáró, okos és közösségi autózást. Mindez a benne elhelyezett elektromos motornak, valamint a kormány és vezető nélküli közlekedés képességének köszönhető. 

 

A város egy darabkája folyamatos mozgásban

Az EZ-GO Concept egy "önvezető autó", amely egyszerre jármű és szolgáltatás a városi ökoszisztéma szerves részeként. Környezetbarát mobilitásával pozitív hatással van a városi környezetre. A közösségi közlekedésben történő használatával ez az önvezető autó az új városi életmód egyik legfontosabb szereplője lesz. A mindennapokat megkönnyítő EZ-GO Concept valódi, személyre szabott élményt kínál utasainak.A nyitott frontoldalnak, a korlátozott sebességének és az önvezetési képességének köszönhetően az EZ-GO Concept számára a legfontosabb prioritás az utasok biztonsága. A fényjegyek, a fényes kijelzőkön megjelenő üzenetek és a külső hangjelzések a jármű környezetében tartózkodó személyek biztonságát is felügyelik. 

Egy közösségi közlekedésre alkalmas, vezető nélküli jármű

A Renault által használt « Easy Life » DNS kifejezés arra utal, hogy az EZ-GO Concept mindenki számára megkönnyíti a városi közlekedést. Az EZ-GO Concept újító szerkezetével és selyemgubóra emlékeztető külsejével a Renault újraértelmezi az önvezető autó fogalmát, amely igen messze áll az emberek fejében lévő kocka alakú ingázó járművek képétől.  A generációkon átívelő EZ-GO Concept mindenekelőtt egy olyan, mindenki számára elérhető mobilitási megoldás, amely egyszerre több igényt is kielégít.Az EZ-GO Concept nyitott frontoldala megkönnyíti a beszállást, a hat utas akár állva is elfoglalhatja helyét. A mozgáskorlátozott személyek vagy babakocsival közlekedők szintén könnyedén beszállhatnak a járműbe, ugyanis az EZ-GO Concept állomásokon erre a célra szánt eszközök, vagy beszállórámpa állnak rendelkezésükre. Legyen szó személyes- vagy munkacélú használatról, az EZ-GO Concept úgy alkalmazkodik az igényekhez, hogy közben a jövő városi kihívásainak is megfelel. 

Személyre szabott és okos tapasztalat

Az EZ-GO Concept autóban számos technológiai újítás ötvöződik az ügyfelek igényeinek kielégítésére. Funkcióinak köszönhetően, okosjárműként valódi interakciót tesz lehetővé az utasok számára, például kiterjesztett valósággal az okostelefonokon és fedélzeti wi-fi segítségével. Egyben személyes asszisztensként is szolgál, hiszen közvetlen kapcsolatban van az őt körülvevő okosvárossal, így folyamatos tájékoztatást ad a környék turisztikai és szórakoztató tevékenységeiről, tudnivalóiról.


Még biztos eltelik pár év mire szembe jön egy hasonló jármű az utcán, de nagyon izgalmasan hangzik, hogy hála a fejlesztéseknek és az új technológiáknak biztonságosabb és kényelmesebb lesz a jövő. Mi már nagyon várjuk ezekt a forradalmi újításokat. 

 

Forrás,képek:Renault