Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

WTCR a Zöld Pokolban

WTCR a Zöld Pokolban WTCR a Zöld Pokolban
Zsiska Ferenc

A WTRC mezőnye a legendás Nürburgringre érkezik ezen a hétvégén. A világ legnehezebb versenypályája komoly kihívásokat tartogat majd a versenyzőknek.

 

 

 

A pálya elterjedt becenevei az „A-ring” és „a zöld pokol”. Maga a pálya (a maga 24 kilométerével) nagyon nehéz és veszélyes. Rövid egyenesek, gyors kanyarok és hatalmas szintkülönbségek teszik változatossá és nehézzé. A Nordschleifén kezdettől fogva bárki végighajthatott. A felhajtásért fizetni kell. A világ egyik legnehezebb és legmegterhelőbb pályáján számos autógyártó teszteli új típusait. Ezen kívül a Ring különböző képzéseket is biztosít. A Ringen Taxiszolgáltatás keretében gyakorlott sofőrök viszik végig a vendéget a pályán. A világ számos tájáról érkeznek ide fanatikus autósok és rajongók, hogy végighajtsanak a legendásan nehéz, különleges vonalvezetésű pályán, amely mindenki számára komoly kihívást jelent. Ebbe enged betekintést ez a videó:

 

A mezőnyben természetesen ott lesz Michelisz Norbert és Tassi Attila is. A WTRC mellet a hétvége fő eseménye a Nürburgringi 24 órás autóverseny, melyben Walter Csaba a rent2Drive-racing csapattal áll rajthoz a nevezési lista szerinti 160 fős mezőnyben. Minden autósport rajongó legnagyobb álma egyszer ide eljutni.( Nekem már volt szerencsém egyszer :P) 

Kövessétek élőben a WTCR közvetítések az Eurosport műsorán:

Péntek:

17:15 – Első futam [3k] (Eurosport 1, élő)

Szombat:

11:00 – Második futam [3k] (Eurosport 1, élő)
12:00 – Harmadik futam [3k] (Eurosport 1, élő)