Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kamion Eb - Kiss Norbert hatodik a mogyoródi hétvége első futamán

Kamion Eb - Kiss Norbert hatodik a mogyoródi hétvége első futamán Kamion Eb - Kiss Norbert hatodik a mogyoródi hétvége első futamán Kamion Eb - Kiss Norbert hatodik a mogyoródi hétvége első futamán Kamion Eb - Kiss Norbert hatodik a mogyoródi hétvége első futamán
Zsiska Ferenc

A hatodik helyen ért célba a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló, idei második fordulójának szombati első futamán.

 

{gallery}

 

 

  Kiss a délelőtti időmérő edzésen a kilencedik rajthelyet szerezte meg, a 11 körös futam startjánál pedig már az első néhány kanyarban három pozíciót javított, s az első kör végén hatodikként haladt a 16 fős mezőnyben. A harmadik kör kezdetén a német Stephanie Halm megelőzte Kisst, aki azonban nem szakadt le riválisáról, és a negyedik kör végén visszavette a hatodik pozíciót.
    A második helyen haladó cseh Adam Lacko boxutca-áthajtásos büntetést kapott a versenybíróságtól, mert kétszer is átlépte a 160 km/órás sebességhatárt a célegyenesben, ennek köszönhetően Kiss feljött az ötödik pozícióba. Lacko később harmadszor is túllépte a szabálykönyvben meghatározott maximális sebességet, ezért kizárták a versenyből.
    Öt körrel a leintés előtt Halm ismét elment a magyar pilóta mellett, aki a hajrában próbált még visszatámadni, azonban valódi lehetősége nem volt az előzésre, így hatodikként intették le.
    A versenyben rajt-cél győzelmet aratott a címvédő és ötszörös Eb-győztes német Jochen Hahn, aki mögött a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete lett a második, a portugál José Rodrigues pedig a harmadik.
    A hétvége második futama 16.30-kor kezdődik a Hungaroringen.

Forrás:mti.hu

Fotó:bevezetem.eu