Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kiss Norbert harmadik a vasárnapi első futamon a Hungaroringen

Kiss Norbert harmadik a vasárnapi első futamon a Hungaroringen Kiss Norbert harmadik a vasárnapi első futamon a Hungaroringen Kiss Norbert harmadik a vasárnapi első futamon a Hungaroringen Kiss Norbert harmadik a vasárnapi első futamon a Hungaroringen

A harmadik helyen ért célba a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló, idei második fordulójának vasárnapi első futamán. A vasárnap délutáni negyedik,és egyben záró futamon a hatodik helyen végzett a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert.

 

{gallery}

 

   A 34 éves szombathelyi versenyző a délelőtti időmérő edzésen a negyedik rajtkockát szerezte meg, és ezt a pozíciót a kora délután rendezett 11 körös futamon végig megtartotta. A dobogóra azért állhatott fel, mert alig több mint egy körrel a leintés előtt az előtte haladó német Sascha Lenz hibázott és kicsúszott.
A vasárnapi első futamot a szombatihoz hasonlóan a címvédő és ötszörös Európa-bajnok Jochen Hahn nyerte, a második helyen pedig a szintén német Stephanie Halm végzett.

A 34 éves szombathelyi versenyző a hétvégét záró viadalon nem tudta veszélyeztetni a dobogós helyezésekért harcoló riválisait, és a verseny során egyet előzve végzett hatodikként.tt hatodikként.
Győzött a német André Kursim, megelőzve honfitársát, René Reinertet. Harmadikként a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete fejezte be a 11 körös futamot.
Kiss a szombati első futamon hatodikként, a másodikon pedig ötödikként ért célba, a vasárnap kora délután rendezett versenyen pedig dobogóra állt: harmadik lett.Az összetettben két forduló, azaz nyolc futam után a címvédő és ötszörös Eb-győztes német Jochen Hahn áll az élen 94 ponttal, második Albacete (71 pont), harmadik pedig Kiss (63 pont). A kamion Eb szezonja két hét múlva, a Slovakiaringen folytatódik.

 

Forrás:mti.hu

fotók:bevezetem.eu