Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Flogging Molly a Budapest Parkban július 3-án!

Flogging Molly a Budapest Parkban július 3-án!

Az 1997-ben alakult amerikai illetőségű Flogging Molly formációja olyan autentikusan hozza az ír kocsmapunk műfaját, hogy koncertjeiken egy szempillantás alatt érezhetjük úgy, mintha épp egy dublini pubban döntenénk magunkba a Guiness-t.

 

Ehhez persze sokat hozzátesz a valóban ír gyökerekkel rendelkező frontember, Dave King személye.A zenekar tehát egy igazán egyedülálló, a punk és a hagyományos ír zene metszéspontjában született zenét, illetve egy garantáltan őrületes, az egész Budapest Parkot megrengető és megtáncoltató koncerttel érkezik július 3-án! 

Az együttes 1997-ben alakult Los Angelesben. Énekesük, Dave King korábban a Fastway nevű heavy metal énekese volt. A Fastway soraiban a Motörhead gitárosa és az UFO basszusgitárosa is szerepelt. Ezután King szóló karrierbe kezdett. Miután a kiadó visszautasította a hagyományos ír hangszerekre épülő album ötletét, King elhatározta, hogy megalapítja saját együttesét.1993-ban összetoborzott maga mellé zenészeket és hagyományos ír zenei alapú punk/rock zenét kezdtek játszani. Egy "Molly Malone" nevű klubban léptek fel, róla kapta az együttes a nevét. Pályafutásuk alatt hat nagylemezt adtak ki.

Magyarországon is felléptek már, több alkalommal is: 2006-ban és 2008-ban a Sziget Fesztiválon koncerteztek, 2009-ben újból eljutottak Magyarországra,2015-ben a Firkinnel és az Alestormmal együtt játszottak hazánkban, 2019. július 3-án ismét eljutnak hazánkba.

A Flogging Molly koncert után DJ Endy táncoltat meg titeket alkonyattól pirkadatig!

 

 

https://www.budapestpark.hu/events/flogging-molly-20190703