Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ister Napok - A Dunát ünneplik Szentendrén

Ister Napok - A Dunát ünneplik Szentendrén

A Duna mellett a víz kerül a középpontba a szentendrei Ister Napokon július 20-án és 21-én.

 

 

 

Európa második leghosszabb folyójának szentendrei ünnepén kiemelt szerepet kap a víz és a vizes programok. A Postás strandon mindkét napon gyermek- és vízisportprogramokat kínálnak: Zala György mesteredző, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus vezetésével például a SUP (stand up paddle) deszkán való álló evezéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de prevenciós és egészség-tanácsadás is lesz. 
    Az idén 15 éves Ister Napok a helyi hagyományokra, a szentendrei nemzetiségekre és a népzenére épül - mutatott rá az igazgató, hozzátéve, hogy a bemutatkozásoknak elsősorban a Duna korzó ad helyet, ahol szombaton az Opánke Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület programja látható néptáncbemutatóval, tánctanítással és táncházzal a Zora zenekar közreműködésével. Este Szabó Enikő és népzenész barátai lépnek fel, a vendég Waszlavik László lesz. Vasárnap délután a Borsa Együttes koncertje és táncháza, valamint Tímár Sára és zenekara várja a vendégeket, este pedig a Parno Graszt koncertjét élvezhetik a látogatók.
    Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség - emelte ki Solymosi Heléna -, a program este háromnegyed tízkor kezdődik, utána pedig a Guca Partyzans Band koncertje és táncháza várja az érdeklődőket a Duna-parton.
    A Tourinform iroda szervezésében városi sétát is kínálnak, ezúttal a Dunáról, ahol motorcsónakból lehet megcsodálni Szentendrét, miközben megismerhető a város folyóval, hajózással kapcsolatos története is. A két "hajós séta" vasárnap délután indul, és ezek is - akárcsak a többi program - ingyenesek, azonban érdemes regisztrálni - hívta fel a figyelmet a kulturális központ vezetője. 
    Hozzátette: az Ister Napokra fejeződik be a Postás strand 100 millió forintos fejlesztése, így a látogatók már egy megújult szabadstrandot és játszóteres parkot vehetnek birtokba.

https://www.facebook.com/Szentendrei-Ister-Napok-469011680105253/

(MTI)

 

Címkék