Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újjáéled a salakmotorsport Debrecenben

Újjáéled a salakmotorsport Debrecenben
Zsiska Ferenc

Az önkormányzat támogatásával újjáéled a nagy hagyományokkal rendelkező salakmotorsport Debrecenben - jelentette be a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

 

 

Papp László (Fidesz-KDNP) az egykori nemzetközi sikerek helyszínén, a Gázvezeték utcai versenypályán tartott tájékoztatón emlékeztetett rá, hogy az egykori Volán-pályát 1970-ben adták át, 1980-ban felújították, most elhanyagolt állapotban új kezelőhöz, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft-hez került, amelynek eltökélt szándéka az egykor nagyhírű debreceni salakmotorsport újjáélesztése.
    Az önkormányzat idei költségvetéséből negyven millió forinttal támogatja a versenypálya, illetve a Gázvezeték utcai stadion felújítását - tette hozzá a polgármester. Megjegyezte, szándékukban áll hosszú távon is támogatni a debreceniek körében közkedvelt sportágat.
    Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a tervek szerint augusztus 10-re készülnek el a munkákkal. A kanyarokat három-három méterrel szélesítik, a pálya dőlésszögét kettőről négy fokra növelik - magyarázta.
    A hagyományos augusztus 20-i salakmotor versenyt már a felújított pályán rendezik meg, jövő évtől pedig öt-hat verseny megrendezését tervezik évente - fűzte hozzá.
    Adorján Zoltán, a salakmotorozás örökös bajnoka, aki szakmai tanácsokkal segíti a stadion felújítását, reményét fejezte ki, hogy ismét jeles nemzetközi viadalok színhelye lesz a pálya, és a debreceni salakmotorsport újra Európa- és világbajnokokat ad az országnak.
    A helyi Adorján-akadémián 15-18 éves fiatalok képzését kezdték meg - jelezte a sportember.

(MTI)

Címkék