Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Beindult a nyári csúcsforgalom az európai utakon

Beindult a nyári csúcsforgalom az európai utakon

 Beindult a nyári csúcsforgalom Európában, a déli tengerpartokhoz vezető utakon dugókra lehet számítani.

 

 

Svájc legtöbb kantonjában megkezdődött a nyári vakáció és ezzel együtt megkezdődött a csúcsforgalom. A nyaralni indulók miatt már szombat reggel több mint 10 kilométeres volt a torlódás a Gotthárd-alagútnál.
    Ausztriában korlátozások is lassítják a forgalmat. Salzburg tartományban lezárták egy Ausztriát és Németországot összekötő autópálya lehajtóit a lakosság védelmében, az átutazók így nem tudják a sztrádáról letérve kikerülni a közlekedési dugókat.
    Németországban tartományonként változik az iskolai szünidő kezdete, de a legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában pénteken lett vége a tanévnek. A német autóklub arra figyelmeztetett, hogy a következő hetekben rengetegen indulnak Európa déli és keleti része felé.
    A horvát autópályákon érezhetően megnőtt a forgalom az elmúlt napokban. A nyári szezonban gyakran alakulnak ki dugók a horvát utakon, hétről hétre újabb nyaralók indulnak el az Adriára, illetve térnek vissza, ezért mindkét irányban lehet torlódás.
    A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások is indulnak haza nyári szabadságra, ezért Magyarországon is nagy a tranzitforgalom.

 

(MTI)