Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Időutazás a Hungaroringen

Időutazás a Hungaroringen
Zsiska Ferenc

Boldogságtól ragyogó arcok, ünnepi frizurák és sminkek, kalapok, pörgős szoknyák, utcazenészek – és persze a hétvége főszereplői: historic versenyautók a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évekből, amelyek pilótái késhegyre menő csatákat vívtak a mogyoródi F1-es pálya aszfaltcsíkján. Ez volt az idei Hungaroring Classic, amelyre a három nap alatt 45 ezer ember volt kíváncsi, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy két év után újra közönségsikert aratott. 

{gallery}

És hogy mi történt közben a versenypályán? Hat futamot rendeztek meg, előzéseket, megpördüléseket, látványos akciókat egyaránt láthatott a közönség. 

Nézzük a részleteket!

A reggeli nyitófutamon a Heritage Touring Cup versenyzői és autói mérték össze gyorsaságukat. Ez a sorozat a túraautó Európa-bajnokság dicsőséges korszakát, a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas éveket idézte. A győzelmet Michael Erlich szerezte meg egy BMW 3.0 CSL volánja mögött. 

A Group C Racing sorozat pilótái ezen a hétvégén két futamot is teljesítettek, a vasárnapi másodikon szoros csatában Pierre-Alain France, Erwin France páros hajszállal bizonyult jobbnak a szombati győztes Mike Wrigley-nél. 

A Classic Endurance Racing 2 kategória viadala már sokkal egyértelműbben alakult, Maxime Guinat az 1976-os LOLA T 286-tal csaknem egyperces előnnyel diadalmaskodott. Azért a nézők így sem unatkoztak az egyórás verseny alatt, a főleg a hetvenes évekből származó autók, Porschék, BMW-k megidézték a világ autósportjának hőskorát.

 Classic Endurance Racing 1 kategória viadalát Claudio Roddaro magabiztosan nyerte meg egy 1969-es Porsche 917-tel, amely a mezőny egyik legkülönlegesebb versenygépe – annak idején a gyár ezzel a típussal aratta első abszolút győzelmét a Le Mans-i 24 órás viadalon (1970-ben és 1971-ben). 

A The Greatest’s Trophy, ahogy a neve is mutatja, a legkülönlegesebb, legnagyszerűbb autók sorozata, amelyben az 1966 előtti sport- és GT-autók versenyeznek. A Vögele-család most is aratott, ám ezúttal Carlo nyerte a viadalt, míg a szombati győztes Yves végzett a második helyen – este a vacsoraasztalnál mindketten gyönyörű serlegből ihatják a pezsgőt. 

A kétliteresek másfélórás versenye volt a nap fénypontja, hiszen itt csupa egyforma autó feszül egymásnak, Porsche 911-esek, amelyek mind megfelelnek a FIA 1966 előtti előírásainak, vagyis itt a versenyzői képességek, a pilóták ügyessége és rafinériája dönt. Sőt, nem is egy versenyzőé, hiszen egy autót ketten vezetnek egymást váltva. Ma a legjobbak Andrew Smith és Oliver Bryant voltak. 

Összességében elmondhatjuk: a mezőny szerette a Hungaroringet, a nézők szerették, dédelgették a mezőnyt, úgyhogy jöhet a folytatás!

 

Forrás:https://hungaroringclassic.com/hu/news/kulonleges-utazas

fotók:bevezetem.eu

Címkék