Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Adománygyűjtés indult az árvíz- és viharkárosultak segítésére

Adománygyűjtés indult az árvíz- és viharkárosultak segítésére
Zsiska Ferenc

Adománygyűjtés indult a Heves megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei árvíz-, illetve viharkárosultak segítésére.

 

 

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott hétfőn, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a június 23-i villámárvíz Heves megyében több mint 13 településen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a vihar néhány nappal később több mint 80 településen okozott károkat.
   

                                                 

(Viharkár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.A június 28-án Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét ért viharban kitört fák Nyírkarász közelében 2019. július 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A helyreállítás Heves megyében több mint 350 millió, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint 600 millió forintba kerül - ismertette a fideszes országgyűlési képviselő. Kiemelte, a gyorsan kialakuló összefogásnak köszönhetően komoly személyi sérülés nem történt.Felidézte: képviselőkkel, polgármesterekkel összefogva a kormányhoz fordultak segítségért, emellett pedig civil szervezetek és művészek is összefogtak, hogy segítsenek a károk felszámolásában.
    Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, jó látni, hogy az önkormányzatok, a települések és a helyiek számíthatnak a bajban a kormány és a civilek segítségére.
    Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke elmondta, az adománygyűjtésben 12 szervezet, alapítvány, egyesület, magánszemély buzdítja országos összefogásra a segíteni akarókat.
    Az akció eddigi három állomásán - Rétközberencsen, Monokon és Budapesten - körülbelül nyolcszázezer forint gyűlt össze - közölte, hozzátéve, a határon túlról is számítanak segítségnyújtásra. Az adománygyűjtés csütörtökön a romániai Csíkszentsimonon, a Magyar szürke szarvasmarha a Kárpát-medencében című nemzetközi konferencián folytatódik.
    A felajánlásokat készpénzben az adományládákban lehet elhelyezni, utalni pedig az asszonyszovetseg.hu honlapon elérhető bankszámlaszámra lehet "árvíz- és viharkárosultak" cél feltüntetésével.

http://asszonyszovetseg.hu/magyar-csaladok-az-arviz-es-viharkarosultakert/

(MTI,Fotók:MTI/Czeglédi Zsolt)