Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ötéves Swing á la Django sztárvendégekkel ünnepel a Kobuciban

Az ötéves Swing á la Django sztárvendégekkel ünnepel a Kobuciban

Ötödik születésnapját az óbudai Kobuci Kertben ünnepli a Swing á la Django. A zenéjében számos stílust ötvöző csapat július 31-én sztárvendégek közreműködésével ad koncertet.

 

 

 "Az általunk játszott zenei mix, a Hungarian django swing az európai és dél-amerikai zenék ötvözése a magyar népzenével. Van benne francia manouche swing, brazil bossa nova, balkáni muzsika, tangó, dzsessz, sanzon, a magyar népzene és cigányzene pedig nagyon sokrétű, meríteni lehet belőle" - mondta Lombos Pál, a Swing á la Django vezetője, bőgőse az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
    A zenekar legnagyobb ihletője Django Reinhardt, a belga származású, műfajteremtő gipsy-jazz gitáros.
    Mint Lombos Pál megjegyezte, az együttes improvizációs zenét játszik, a fő témát sokféleképpen variálják. Az általuk használt számos hangszer közül a 128 húros cimbalom különösen karakteres a megszólalásban.
    "Július 31-én a Kobuciban számos barátunk, több sztárvendég lesz velünk a színpadon. A másfél éve visszatérően velünk játszó virtuóz hegedűs, Roby Lakatos új számokat is hoz, ott lesz Ferenczi György, ő akkor került képbe a koncert kapcsán, amikor három héttel ezelőtt a Rackákkal együtt léptünk fel a brüsszeli magyar napokon" - tette hozzá Lombos Pál.
    Szintén csatlakozik a Swing á la Djangóhoz Horányi Juli énekes, Magyar Bálint színművész és a Four Bones Quartet. Először fog elhangzani élőben a zenekar legújabb száma, a Dani János zenéjére készült Puszilva pálinka, amely a húszas-harmincas évek mulatási szokásait hozza vissza.
    A zenekar tagjai: Csurkulya József (cimbalom), Dani János (gitár), Gazda Bence (hegedű), Gera Gábor (harmonika), Lombos Pál (bőgő), Seres Vilmos (klarinét) és Nagy Zsolt (dob).