Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben
Zsiska Ferenc

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben, amely az Audi A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 után a legújabb győri modell.

 

 

 A modell kezdetben benzin- és dízelmotorral választható, a benzinmotor 230 lóerő, míg a dízelmotor 150 lóerő teljesítményű. Mindkét motortípus a győri Audiban készül. 
    A tervek szerint a jövőben újabb erőforrások is megjelennek a kínálatban, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 voltos mild hibrid rendszerrel működik együtt. 
    A Q3 Sportback az Audi termékkínálatának első kompakt crossover modellje, amely az Audi Q3 leghangsúlyosabb ismertetőjegyeit is magán viseli. 
    A közlemény idézi az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökét, Achim Heinflinget, aki szerint világszerte folyamatosan nő az SUV-ok iránti kereslet, ezért kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a Q3 modell után egy újabb Q-modellel bővült gyártási portfóliójuk. 
    Hozzátette, hogy a győri járműgyár az egyik legrugalmasabb az Audi konszernben, mert jelenleg öt különböző modell készül ugyanazon a gyártósoron.
    Jelenleg négyezer ember vesz részt az A3 Cabriolet, a TT Coupé és a Roadster, valamint a Q3 és a Q3 Sportback modellek gyártásában. A győri autók a világ több mint kilencven országába jutnak el. 
    Egy korábbi tájékoztatás szerint a Q3 Sportback Európában ősztől kerül a kereskedésekbe.
    Az Audi Q3 sorozatgyártása tavaly augusztus 28-án indult el Győrben, december 31-ig összesen 16 657 darab készült belőle. 
    Tavaly százezer autó gördült le a vállalat gyártósoráról, 5491 darabbal kevesebb, mint 2017-ben. 
    Az Audi Hungaria Zrt. árbevétele tavaly 2,3 százalékkal 7,377 milliárd euróra (2409 milliárd forint) csökkent 2017-hez képest.

 

(MTI)