Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Napi 24 órás védelem alá helyezték Özilt és Kolasinacot

Napi 24 órás védelem alá helyezték Özilt és Kolasinacot

Napi 24 órás védelem alá helyezték az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Arsenal két sztárját, Mesut Özilt és Sead Kolasinacot, miután az őket ért júliusi támadást követően bandaháború közepébe kerültek. Emiatt nem is utazhattak el a csapattal vasárnap a Newcastle elleni mérkőzésre.

 

A világbajnok német játékos, Mesut Özil észak-londoni házánál csütörtökön őrizetbe vettek két férfit, akik a vádak szerint összetűzésbe kerültek a labdarúgó testőreivel, és incidensek történtek a bosnyák válogatott Sead Kolasinac szintén észak-londoni otthonánál is. A rendőrség tájékoztatása szerint mindkettőjüket további fenyegetések is érték - tudósított hétfői számában a The Times című brit lap, hozzátéve: az Arsenal arról szóló döntése, hogy a játékosok emiatt nem utaznak el a Newcastle elleni mérkőzésre a Premier League első fordulójában, hanem családjukkal Londonban maradnak, példátlan az angol labdarúgásban.
    Özilt és Kolasinacot júliusban, a brit főváros Golders Green nevű negyedében érte támadás, Kolasinac azonban a Mercedes típusú autóból kiszállva elkergette a késes rablókat. Az incidenst követően a játékosok számára ismeretlen kelet-európai bűnözők egy csoportja óva intett a labdarúgók elleni bármiféle további akciótól. Ez a figyelmeztetés vezetett a hírek szerint a fenyegetőzések elharapózásához egy rivális banda részéről.
    Kolasinac felesége, Bella a The Sun című tömeglap szerint Németországba utazott. "A gengszterek megüzenték, hogy nem hagyják magukat megfélemlíteni, és hogy bizonyítsák, komolyan gondolják, további fenyegetéseket intéztek a játékosok felé. A rablók először csak a karóráikat akarták, de most már azt üzenték nekik, hogy mindenüket elveszik" - idézte az újság az egyik forrását.
    Mesut Özil az Arsenal legjobban kereső játékosa, heti fizetése 300 ezer font (105 millió forint).
    A The Times arról is írt, hogy a 30 éves török származású német játékos és a 26 éves Kolasinac családját állítólag megfenyegették az interneten.
    "A játékosaink és családjuk jólléte elsődleges" - mondta a Newcastle elleni mérkőzést megelőzően az Arsenal vezetőedzője. Unai Emery arra nem tudott választ adni, hogy Özil és Kolasinac szombaton pályára léphet-e a Burnley ellen.
    A júliusi rablótámadás két gyanúsítottja, Ferhat Ercan és Salaman Ekinci szeptember 6-án áll bíróság elé.

 

(MTI)

Címkék