Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MOZDONY MATINÉ, A MOZDONYOK FESZTIVÁLJA

MOZDONY MATINÉ, A MOZDONYOK FESZTIVÁLJA MOZDONY MATINÉ, A MOZDONYOK FESZTIVÁLJA MOZDONY MATINÉ, A MOZDONYOK FESZTIVÁLJA MOZDONY MATINÉ, A MOZDONYOK FESZTIVÁLJA

Idén, szeptember 7-8-án ad otthont a Vasúttörténeti Park az év egyik egyedülálló eseményének, a Mozdony Matinénak. Igazi családi és kulturális programokkal, és mozdony felvonulással várják a vasút szerelmeseit! 

A Vasúttörténeti Park évente egy alkalommal rendezi meg a Mozdony Matiné elnevezésű programját, melynek alkalmával csakis a mozdonyoké a főszerep. Egyedülálló és hiánypótló rendezvény, amely hagyományőrző jelleggel, a gőzmozdonyok kiállításával igazi unikumokat is felvonultat. A rajongók számára a kétnapos rendezvény valódi kalandot jelenthet az ikonikus mozdonyokkal a középpontban.

A mozdony mustrán a világon egyetlen megmaradt az MGV Egyesület által üzemeltetett 137 éves  1026-os gőzös is látható lesz, és aki VASÁRNAP  látogat ki a rendezvényre, nem csak kívülről csodálhatja meg a jó erőben lévő matuzsálemet, de fel is szálhat rá és utazhat is vele.

 

 A MÁV Nosztalgia Kft is két kuriózummal képviselteti magát a rendezvényen, ezáltal a látogatók a 424,247-es erőgépet és 22,034 mellékvonali gőzös mozgását is láthatják.

 

Bár nem gőzös, de ikonikus, így a felvonuláson részt vesz a magyar vonalakon valaha zakatoló egyik legszebb dízel mozdony is. A NOHAB M61,010 ,ami minden vasútbarát szívét megdobogtatja.

Emellett még látható lesz több gyönyörű mozdony is!

.M40; BHÉV 27; 753 AWT Búvár; 22,034; 659 Floyd; Foxrail Sulzer; MMV Kis Sulzer; DBB Schenker; 411,118.

A színes program azoknak sem okoz csalódást, akik kikapcsolódás, vagy kiváncsiság miatt érkeznek a matinéra, hiszen többek között mozdonyverseny és mozdonyparádé is szerepel a látnivalók között. A gyermekeket a sok érdekesség mellett az Apacuka zenekar 11 órával kezdődő koncertje is szórakoztatja, emellett természetesen a vonatok, mozdonyok világáról is sok érdekességet tanulhatnak. Ugrálóvár, kézműves foglalkozások, valamint interaktív programok, így a megunhatatlan kerti vasút, hajtány és sínautó várja a családokat. 

Az eseményt a Vasúttörténeti Park vezetője, Schvéd Norbert is egyedülállónak tartja:

„Örömmel adunk otthont minden évben ennek a hiánypótló eseménynek, amellyel a vasúti élmények világába kalauzoljuk a látogatókat, egyben a különleges mozdonyokkal a hagyományőrző törekvéseink is megvalósulnak. A manapság kuriózumnak számító mozdonyok látványa a közlekedést és a kulturális élményeket kötik össze. Hiszünk abban, hogy a köréjük épülő tartalom és tudás a mai kultúrát is gazdagítja.”  

Egy igazán izgalmas, őszi szezonnyitó rendezvénnyel vár mindenkit a Vasúttörténeti Park szeptember 7-én és 8-án  10 és 18 óra között.