Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bajnokavatás a Hungaroringen.

Bajnokavatás a Hungaroringen.
Zsiska Ferenc

Orange1 FFF Racing Lamborghini párosa a Caldarelli és a Mapelli a Blancpain GT World Challenge idei bajnoka.

 

 

Az Orange1 FFF Racing Lamborghini duó, Andrea Caldarelli és Marco Mapelli a Blancpain GT World Challenge Europe versenyzői az idei szezonban végig hatalmas csatában voltak a Black Falcon Mercedes-AMG csapatával és annak 4-es számú autójával, amit a Luca Stolz és Maro Engel vezetett.

                                         

BLACK FALCON Mercedes-AMG GT3: Luca Stolz, Maro Engel -Hungaroring 2019 Szeptember 7./Fotó:Zsiska Ferenc

 

A bajnokság záró hétvégéjén a Hungaroringet az AKKA ASP csapata uralta, amely a 88-as Mercedes-AMG-vel biztosan szerezte meg a győzelmet. De a bajnoki címet két ponttal Caldarelli és a Mapelli szerezte meg. Félemeleten izgalmas hétvége volt. Igazi csemegét tartogatott a hétvége a GT autók szerelmeseinek, hiszen a legújabb fejlesztésű GT3-mas autók, gyári pilóták és garantáltan kiélezett küzdelem várta a helyszínre látogatókat. Audi, Mercedes, Lamborghini, Ferrari, Aston Martin és Lexus a mezőnyben, amely autócsodákat paddock jeggyel akár közelről is szemügyre lehetett venni.
A sorozat hivatalos oldalán a hétvége teljes beszámolója megtalálható: https://www.blancpain-gt-series.com/

                                          

ORANGE 1 FFF RACING TEAM LAMBORGHINI HURACAN GT3 -Andrea Caldarelli és Marco Mapelli Hungaroring 2019 Szeptember 7./Fotó:Zsiska Ferenc


A jövő ifjú reménységei két nagy múltú formaautós bajnokság keretein belül érkeztek aversenypályánkra: a 29. szezonját taposó Formula Renault Eurocup szériában olyan nagy bajnokok kezdték pályafutásukat, mint Lewis Hamilton vagy Kimi Raikkönen. 2019-ben új fejlesztésű autókkal, 22 versenyző vív egymással látványos csatát a bajnoki címért és egy jövőbeni Forma–1-es ülésért. A szombati eső megtréfálta egy picit a mezőnyt. Sajnos a Formula Renault Eurocup versenyét nem tudták rendben lebonyolítani, mert hatalmas eső zúdult a pályára. Pár safety caros körözés után piros zászlóval leintették a futamot.

                                               

Formula Renault Eurocup mezőnye nem tudta a szombati futamot teljesíteni az nagy eső miatt.2019 Szeptember 7./Fotó:Zsiska Ferenc

 

A vasárnapi futamokat gond nélkül sikerült megtartani és nagyon izgalmas csatákat láthattak azok akik kilátogattak az idei év utolsó nagy nemzetközi autósport eseményére a Hungaroringre. A különleges, 100%-ban karbon anyagból készült – félig nyitott – autókból álló KTM X-Bow Battle mezőny szezonzáró versenyének is a Hungaroring adott otthont. Ez az amatőrökből álló bajnokság azonban szintén tartogatott meglepetéseket. 

                                             

A KTM X-Bow Battle mezőnyében két magyar pilótának is szurkolhattunk, Vida János és Walter Csaba személyében. Ezen a versenyen Walter Csabi kiváló eredményt ért el és abszolútban a negyedik helyen végzett a Rookie kategóriában pedig az első helyen értékelték! Vida János sajnos nem tudta befejezni a versenyt.

                                            

 

Aki nem volt kint ezen a hétvégén az nagyon bánhatja, de nincs ok az aggodalomra, mert a Blancpain GT World Challenge jövőre is ellátogat hazánkba és lehetőség lesz újból testközelből is megcsodálni ezeket a nem mindennapi autókat és a félelmet nem ismerő pilótákat is.

 

A főfutam megtekinthető az alábbi linken:

 

 

{gallery}

Címkék