Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok

Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok

 Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok, a vasárnapig tartó programsorozatot pénteken Varga Judit igazságügyi miniszter nyitotta meg ünnepélyesen.

 

 

 

 A tárca vezetője a rendezvény fővédnökeként a Béla király téren mondott köszöntőjében úgy fogalmazott: a szüreti napok méltó megkoronázása annak az egészéves munkának, amelynek célja, hogy a szekszárdi bor a poharakba kerüljön.
    A szekszárdi kadarka az egyik legősibb magyar borfajta, hungarikum, olyan jegyeket hordoz, amelyek a világ semmilyen más borában nem fedezhetők fel - mondta.
    A miniszter szólt arról is, hogy a szekszárdi az egyik legegységesebben működő borvidék; előremutató vállalkozásnak nevezte, hogy a szekszárdi borászok egységes palackkal jelennek meg, közösségben és borvidékben gondolkodnak. Ennek végső célja, hogy a különleges szekszárdi borvidéket egész Európában megismerhessék - emelte ki.
    A város főterén összegyűlt közönséget köszöntötte Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere és Bősz Adrián, a borvidék elnöke is.
    Az országzászló előtt Prantner Ferenc szekszárdi borász mutatta be pincészetének 2017-es bikavérét, amelyet idén Szekszárd város borának választottak.
    A már csütörtökön elkezdődött szüreti napok a város legnépszerűbb kulturális, borgasztronómiai rendezvénye. Idén 65 program, népzenei és könnyűzenei koncertek, a borudvarban 35 pincészet várja a közönséget.

(MTI)

 

 

 

Címkék