Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Lengyel Ferenc és Varga Csaba hegymászó is elérte az alaptábort

Lengyel Ferenc és Varga Csaba hegymászó is elérte az alaptábort

Lengyel Ferenc és Varga Csaba hegymászó is elérte az alaptábort, előbbi sportoló a Manaszlu, utóbbi a Dhaulagiri csúcsát szeretné megmászni.

 

 

 

Lengyel Ferenc a világ nyolcadik, Varga Csaba pedig a hetedik legmagasabb csúcsára indult. Szeptember 13-án Lengyel Ferenc már a 8163 méter magas Manaszlu alaptáborában volt és egy nappal később Varga Csaba is megérkezett a 8167 méter magas Dhaulagirire.
    Az összegzés szerint Lengyel Ferenc alig egy nap pihenőt engedélyezett magának és a nyolcezres expedíciókon tradicionális púdzsa szertartást követően elindult az 5800 méteres magasságban kiépített 1-es tábor felé, amelyet vasárnap el is ért.

                                      

Manaszlu-alaptábor, 2019. szeptember 16. A mászók, a serpák és felszerelésük megáldásáért végzett púdzsa szertartást készítik elő a Manaszlu 4900 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő alaptáborában 2019. szeptember 14-én. A táborba érkezett a Kalifa Alpin csapat hegymászója, Lengyel Ferenc (a sátor előtt középen, b4), aki a 8163 méteres hegycsúcs meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.MTI/Mónus Márton​


    A Kalifa Alpin Csapat hegymászóinak célja, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül hódítsák meg a Földünk hetedik és nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát.
    Ha sikerrel jár, a Manaszlu lesz Lengyel Ferenc első nyolcezrese, a Dhaulagiri megmászásával pedig Varga Csaba lehet Erőss Zsolt után a legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó, 5 nyolcezressel a háta mögött. Erőss Zsolt 10 nyolcezres csúcsára jutott fel, 2013-ban, a Kancsendzöngán bekövetkezett haláláig.

                                       

Manaszlu-alaptábor, 2019. szeptember 16. A Manaszlu 4900 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő alaptábora 2019. szeptember 14-én. A táborba érkezett a Kalifa Alpin csapat hegymászója, Lengyel Ferenc, aki a 8163 méteres hegycsúcs meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül. MTI/Mónus Márton

 

 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mónus Márton - Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója a nepáli Samdo közelében, útban a Manaszlu alaptábora felé 2019. szeptember 12-én.