Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

34. Budapest Maraton - Két nap alatt 12 táv a programban

34. Budapest Maraton - Két nap alatt 12 táv a programban

 Félmilliárd futólépés Budapesten - ez a jelmondata a 34. Spar Budapest Maratonnak, amely a családok fesztiválja is lesz a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint.

 

 

Novák Katalin a verseny szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy családjával minden évben igyekszik részt venni Magyarország egyik legnagyobb sporteseményén, három éve pedig maga is teljesítette a 42 kilométeres távot.
    Ez a verseny nemcsak a maratonistákról szól, mindenki számára teljesíthető távokat is kínál, így kiváló lehetőség, hogy együtt legyen a család - hangsúlyozta.
    Kiemelte a 4x2 kilométeres váltót, melyen ezúttal a családjával indul.
    "Ez háromgyerekes családoknak ideális" - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a futók Budapest szépségeit is megcsodálhatják, hiszen az útvonal a Duna két partján vezet végig, át az Alagúton és a Margitszigeten

                                          

Náray Balázs (Kossuth Rádió), Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója és Klemné Zabó Ágnes futónagykövet (b-j) a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztivál sajtótájékoztatóján a Fortuna rendezvényhajón 2019. szeptember 18-án. A maratont szeptember 29-én rendezik. MTI/Máthé Zoltán


    Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda ügyvezetője szerint a futás ünnepe lesz a 34. Budapest Maraton, melyen az elmúlt két évben 30 ezer fölötti volt a létszám - a csúcsot a tavalyi esemény tartja 33 495 résztvevővel -, s ezúttal is legalább ennyi indulót várnak. A két nap során 12 táv szerepel a programban. Kocsis jelezte, a hagyományos októberi időponton ezúttal az önkormányzati választások miatt változtattak.    
    Szeptember 28-án 9 órától először a 10 kilométeres futás rajtol, ezen a napon főleg a családokat várják, ekkor rendezik meg többek között a minimaratont, a sulifutamokat, a családi futást és az esélyegyenlőségi futamot. Másnap, vasárnap szintén 9 órakor indulnak a maratonisták és egy 30 kilométeres táv is található a programban. A rajt és a cél a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campus előtti szakaszon lesz.
    A 34. Budapest Maratonra 90 országból közel 5000 futót várnak a szervezők.

MTI

Címkék