Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szeptember 28-29-én Nemzetközi Évadzáró Rallycross Parádé a RabócsiRingen!

Szeptember 28-29-én Nemzetközi Évadzáró Rallycross Parádé a RabócsiRingen!

Bajnokavatás!  135 versenyző várja az év utolsó rajtját! A legtöbb hazai és nemzetközi bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, így garantáltan izgalmas lesz az évadzáró hétvége!

 

 

Tehát folytatódik és egyben véget ér az idei küzdelem sorozat, méghozzá nem is akár hogyan! Ahogy azt már említettük, a szeptember végi hétvége rallycross Közép-Európa és magyar bajnoki címek sorsáról is szól majd.

Nézőinket immáron közel 1500 ülőhely várja a pálya legfrekventáltabb pontjain, melyek igazán impozáns kilátást biztosítanak a versenypályára. A helyeket érkezési sorrendben, ingyenesen lehet elfoglalni. A vezetéstechnikai pályához kapcsolódó oktató épület most is a verseny ideje alatt a csapatvezetők részére fenntartott spotter toronyként fog üzemelni.

Supercarsban hivatalosan még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa, hiszen két eldobott futam után még Spitzmüller Csabának is van esélye, aki mindent bedob az utolsó futamon. Spici új autóval, méghozzá a rivális Kárai egykori Audi A1-ével próbálja megszerezni a koronát.  Kárai Tamás (Audi A1) év eleji gyengébb teljesítménye immáron feledésbe merült, hiszen az év második felét egyértelműen ő uralja, nemcsak hazai, hanem EB futamokon is kiválóan szerepel. Ha már Audik, akkor említésre méltó, hogy Vass Zoli is időközben lecserélte Skodáját, Robin Larsson Európa bajnok tavalyi Audi A1 versenyautójával indul, amelyet a múlt hétvégi Lett EB futamon már tesztelt is.  Itt lesz a Zóna bajnok osztrák nagy öreg Alois Höller új Fiestájával, aki nem mellesleg megállíthatatlan lendülettel vezeti a Zóna Bajnokságot. A bronz meccsért Harsányi Zoli (Mitsubishi EVO X) is beszáll, aki egyik legstabilabb teljesítményt nyújtja ebben az esztendőben, hiszen minden versenyen dobogóra állhatott. A SuperCars mezőnyéből nem hiányozhat az örökös bajnok Kotán Peti (Ford Escort) sem, aki a bajnoki dobogós helyezésekért ugyan már nem, de az évadzáró futamsikerért még harcba szállhat.

Újra él a Super1600, azaz a zümmögő méhkas kategória, ami minden eddiginél izgalmasabb összecsapásnak ígérkezik. Csucsu (Renault Twingo) az abszolút bajnok esélyes, Vajda Andrei pedig új autóval áll rajthoz, méghozzá Csucsu Renault Twingojával érkezik az évadzáróra. Itt lesz még az Európa Bajnokságon is kiválóan szereplő Lukas Dirnberger (Skoda Fabia), Tomás Krejčík (Skoda Citigo) és Jiri Susta (Skoda Fabia), valamint rajthoz áll Gerencsér Dávid is egy szintén Európa Bajnokságon szereplő Suzuki Swifttel.

STC +2000-ben, azaz a BMW-sek közül Koncseg Zoli vezeti a bajnokságot, őt szorosan követi Bészi és Vámosi Tibi, akik szintén a bajnoki címért érkeznek. Az évadzárón indul Csendes Zsolt is szintén BMW-vel, valamint itt lesz Tomáš Mičík és Pavol Zachar is, mindketten Skoda Fabiaval, akik a Zóna Bajnokságban is remekül autóznak. Így nem elképzelhetetlen, hogy az utolsó bajnoki futamon nem csak BMW-s pilóta állhat a dobogóra.

STC -2000-ben a cseh bajnok Roman Castoral (Opel) megnyerte már a magyar bajnoki címet is, Janzer Gyuri (Renault RX3) ezüstje biztos, ő így a hírek szerint évadzáró levezetőnek az Opel Astra Kupát választja.  Viszont érkezik Csirmaz Brúnó (Honda Civic), akinek már sikerült megszorongatnia a cseh pilótát, most újra egymásnak feszülhetnek ezen a futamon.  

STC -1600-ban Kistuki (Skoda Fabia) vezeti a bajnokságot, de Kakucson hatalmasat borult, így a külföldi pilótákkal bővült mezőnyben kell jól teljesítenie az aranyért. Herczig Patrik (Skoda Fabia) és Laczkó Lehel (Opel Astra) természetesen nem hiányozhat az éremosztásról. A Közép-Európa zóna bajnoki pontok miatt érkezik még Varga Mátyás (Ford Fiesta)Birgit Kuttner (Honda Civic)Richard Förster (VW Polo)Raphael Dirnberger (VW polo) és Jiří Galuška (Ford Fiesta).

Magyar Kupa koronáját Czakó Roland (Honda Civic) már elvitte, Siebel Balázsnak (Toyota Corolla) nem sikerült jól a Kakucsi hétvége, így mellette Horváth Krisztián (Peugeot), Szabó Szilárd (Suzuki Swift) és Kenesei Gábor (Suzuki Swift) is esélyes az ezüstmeccsben.  Mazda MX5 Kupában Lóránt Benjamin a lehetséges futamgyőztes, rajthoz áll még Dóczi Bence és Perendy Péter, valamint Majerszky Gábor is, utóbbi most mutatkozik be ebben a kategóriában. Hankook Racer Cup bajnokságát Makai Gyuri vezeti, Boldizs Bence, Csuti László és Somogyi Márk előtt. Astra Kupát Panyik Dani már megnyerte, Körmöczi Gergő második lettde a bronz sorsa még nem dőlt el. Swift Kupában bajnoki döntőt láthatunk majd Kisharsányi és Gergely Róbert között. Junior Kupában Szabó Csanád a bajnokesélyes, de Csuti Kristófnak és Nedeczki Lászlónak még van esélye felrúgni a papírformát. 

Amatőr -1600 kategóriában Mihály Norbi (Honda), Karalyos Marcell (Honda) és Ráczempek Lajos (Honda), 1600-2000 kategóriában Dusan Vince (Honda), Lek László Zoltán (Peugeot) és Tárnok Sándor (Lada), 2000+ kategóriában, pedig Tőkés Attila (BMW), Béke Attila (BMW) és Bencze Sándor (BMW) a dobogó várományosai.

Mint láthatjuk még sok az eldöntendő kérdés, több bajnoki cím sorsa az utolsó megmérettetésre, azaz az évadzáró futamra maradt, ami garanciája az izgalmas hétvégének!

 

https://www.rabocsiring.hu/esemeny/18/rallycross-kozep-europa-zona-viii-es-orszagos-bajnoki-viii-futam

Címkék