Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Halász Bence bronzérmes kalapácsvetésben

Halász Bence bronzérmes kalapácsvetésben
Zsiska Ferenc

A kalapácsvető Halász Bence bronzérmet szerzett szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.

 

 

A tavalyi Európa-bajnokságon harmadik Halász a keddi selejtezőben 76,90 méterrel elsőre megdobta a döntős szintet. A 22 éves nehézatléta a fináléban is jól kezdett, 78,18 méterig repítette a hétkilós kalapácsot, amit nagy kiáltással nyugtázott. Az első sorozat után ezzel a második helyen állt a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek (79,34 m) mögött.
    A második körben Halász rontott, de az élen a sorrend csak annyiban változott, hogy Fajdek túldobta a 80 métert (80,16 m). A harmadik helyen a francia Quentin Bigot (78,06 m) állt.
    A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetőjének következő kísérlete is érvénytelen volt, de továbbra is őrizte második helyét. Ez részben annak volt köszönhető, hogy a 81,74 méterrel idén ranglistavezető lengyel Wojciech Nowicki továbbra sem találta formáját.
    "Széles akarsz lenni" - jött az edzői észrevétel Németh Zsolttól a tribünről Halász Bencének.
    A harmadik sorozat után már csak a legjobb nyolc folytathatta, a búcsúzók között volt az idei hetedik legjobb eredménnyel (78,39 m) rendelkező brit Nick Miller is. Innentől fordított sorrendben dobtak a versenyzők, azaz az élen álló került sorra utoljára.
    A vb-negyedik Bigot negyedikre egyetlen centiméterrel megelőzte a magyar atlétát, aki nem mérette le a dobását. Fajdek ismét 80 méter fölé jutott és megerősítette első helyét (80,50 m).
    Az ötödik sorozat nem hozott változást a sorrendben, Halász Bence 73,76-ot dobott.
    Az utolsó körben a negyedik helyen álló Nowicki kísérlete után biztossá vált, hogy lesz magyar érem. Halász dobása szektoron kívül landolt, ami azt jelentette, hogy a tavalyi Eb után a vb-n is a dobogó harmadik fokára állhat fel.
    Ez a magyar atlétika 14. érme, a hetedik kalapácsvetésben.
    
    férfi kalapácsvetés, világbajnok:
    -----------------------------------
   Pawel Fajdek (Lengyelország) 80,50 m
2. Quentin Bigot (Franciaország) 78,19
3. Halász Bence 78,18
    Az olimpiai bajnok Pars Krisztián 73,05 méterrel kiesett a selejtezőben, és összesítésben a 22. helyen zárt.

MTI

Fotó:m4sport.hu