Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rali Eb - Lukjanuk az élen, Turán a harmadik

Rali Eb - Lukjanuk az élen, Turán a harmadik Rali Eb - Lukjanuk az élen, Turán a harmadik Rali Eb - Lukjanuk az élen, Turán a harmadik
Zsiska Ferenc

Hét gyorsasági szakasz után a címvédő és az összetettben most harmadik orosz Alekszej Lukjanuk, Alekszej Arnautov páros áll az élen a Nyíregyházán és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) futamon, melyen a hazai indulók közül a harmadik Turán Frigyes, Bagaméri László kettősé a legelőkelőbb pozíció a szombati versenynap után.

 

Rally Hungary 2019 - Onboard with Alexey Lukyanuk at SS2

 A Citroen C3 R5-öt kormányzó Lukjanuk a pénteki prológ után a szombati hat gyorsasági szakaszból négyet megnyert, és a nap végére több mint 40 másodperces előnyre tett szert az Eb-pontversenyt vezető brit Chris Ingram, Ross Whittlock (Skoda Fabia R5 Evo) duóval szemben. Ingraméknak ugyanakkor ez a második hely is elég lehet ahhoz, hogy az idén ők legyenek az Európa-bajnokok.
A vasárnapi zárónap előtt a Turán, Bagaméri (Skoda Fabia R5) kettős várja a harmadik helyről a folytatást. A Shell Helix Ultra csapatának párosa a szombati első etap után még hetedik volt, a további gyorsasági szakaszokon azonban kiváló időket autózott, és egészen a dobogós helyezésig kapaszkodott fel.
A hazai versenyzők közül sokáig a friss magyar bajnok Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) páros állt a legjobban, ők nagy harcban voltak Lukjanukékkal az első helyért is, ám az ötödik gyorsasági szakaszon defektet kaptak, kereket cseréltek, ezért sok időt veszítettek, és jelentősen visszacsúsztak.

A Vincze Ferenc és Bacigál Igor páros, a Skoda Fabia R5 típusú versenyautójukkal a rali Európa-bajnoki (ERC) futam és a Rally Hungary 4. gyorsasági szakaszán Mád térségében 2019. november 9-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Szintén több defekt hátráltatta a Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Volkswagen Polo GTI R5) duót, amely így a hetedik pozícióból várja a zárónapot, melynek rajtja előtt a Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5) kettős áll a hatodik helyen.
 A Rally Hungary vasárnap további hét gyorsasági szakasszal, közte a nyíregyházi belvárosi etappal folytatódik.

    Rally Hungary:
    az élcsoport 7 gyorsasági szakasz, 109,9 km után:
    ------------------------------------------------
1. Alekszej Lukjanuk , Alekszej Arnautov (orosz, Citroen C3 R5) 1:06:39.4 óra
2. Chris Ingram, Ross Whittock (brit, Skoda Fabia R5 Evo) 44.4 másodperc hátrány
3. Turán Frigyes, Bagaméri László (Skoda Fabia R5) 1:05.6 perc hátrány
4. Filip Mares, Jan Hlousek (cseh, Skoda Fabia R5 Evo) 1:12.4 p h.
5. Callum Devine, Brian Hoy (ír, Hyundai i20 R5) 3:39.5 p h.

MTI

Fotók:MTI/Czeglédi Zsolt