Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csillagászati képeslapokból látható kiállítás az MTA Székházában

Csillagászati képeslapokból látható kiállítás az MTA Székházában

Üdvözlet az Univerzumból címmel csillagászati és űrkutatási témájú képeslapokból látható kiállítás a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Székházában.

 

 

 

A kiállításon Szabados László csillagásznak, az MTA doktorának csillagászati és űrkutatási témájú képes levelezőlapjaiból látható válogatás hat tárlóban. A kollekcióban több mint száz üdvözlőlap tekinthető meg tematikus elrendezésben Szabados László csaknem kétezer darabot számláló képeslapgyűjteményéből.
    A tárlókban a csillagászat történetét bemutató darabok, a Naprendszer égitestjeiről, a Tejútrendszer "egzotikus világából" válogatott objektumokról, az extragalaktikus világ néhány gyöngyszeméről készített lapok mellett csillagászati távcsöveket és obszervatóriumokat ábrázoló képeslapok, illetve a Föld mint égitest jellegzetességeit ábrázoló lapok láthatóak.
    A tárlatot a Nemzetközi Csillagászati Unió 1919-es megalapításának idei centenáriuma alkalmából rendezték meg a Magyar Tudomány Ünnepére időzítve. A képeslapok november 15-ig tekinthetőek meg az MTA székházának aulájában.

https://mta.hu/data/esemenyek/mtu2019/plakat_kepeslap-kiallitas-NET-3.jpg

MTI