Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Januárban rendezik az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált

Januárban rendezik az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált

A koncertek és ősbemutatók mellett interaktív beavató foglalkozások is várják az érdeklődőket 2020. január 7. és 20. között az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon Budapesten.

 

 

A nyitó- és zárókoncerten Varga Judit Erkel-díjas zeneszerző, a bécsi zeneakadémia professzora különleges pár-kompozíciója hangzik el. A műveket az Átlátszó Hang és a berlini női zenei fesztivál, a Heroines of Sound rendelte a művésztől két német együttes számára. A fesztivál nyitókoncertjén, január 9-én a Zeneakadémián az Ensemble Interface, míg a zárókoncerten a LUX:NM adja elő a Budapest Music Centerben a két összefüggő művet - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A Trafó színpadán mutatkozik be a Studio Dan január 11-én, műsorukban többek között Vinko Globokar számukra komponált Passaggio Verso Il Rischio, azaz Átjáró a kockázat irányába című félórás színpadi darabját mutatják be. Frauke Aulbert operaénekes és Bartha Márk kétszeres magyar beatbox bajnok az emberi hang különleges lehetőségeit mutatja meg január 10-én a Müpában.
    A fesztivál programjai közül több foglalkozik a női alkotók szerepével és lehetőségeivel a zenei életben, és a szervezők hangsúlyt fektetnek arra, hogy zeneszerző nők műveit is bemutassák. MusicaFemina International címmel kétnapos nemzetközi szimpóziumot szerveznek, amelyen a kerekasztal-beszélgetések és prezentációk mellett helyet kap a magyar női underground színtér fontos eseménye, a Ladyfest Budapest különkiadása január 8-án este a Három Hollóban magyar, lengyel és német fellépőkkel.
    A koncertközönség minden alkalommal - az est programja előtt, vagy gyakran a darabok közé ékelve - interaktív bevezető előadásokat hallhat.

https://atlatszohang.hu/

 

MTI