Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Márton-napi libalakoma a Vörösmarty téri Téli Fesztiválon és Vásárban

Márton-napi libalakoma a Vörösmarty téri Téli Fesztiválon és Vásárban

Szent Márton hetén libaételek szerepelnek a kínálatban a Vörösmarty téri Téli Fesztiválon és Vásárban, ahol több mint 120 kézműves kínálja termékeit.

 

 

a Budapesti Téli Fesztivál és Vásár gazdag gasztronómiai választékkal, kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a látogatókat január 1-ig a megújult Vörösmarty téren, valamint a Deák és a Fővám téren.
    A programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Vörösmarty téren bemutatja a magyarság kulturális értékeit: zsűrizett kézműves alkotásokkal, tradicionális magyar gasztronómiai termékekkel, a tájegységekre jellemző ételek és borrégiók kínálatával, színpadi produkciókkal, játszóházzal várja a látogatókat.
    A vásár hét hetében más-más tematikus gasztronómiai kínálattal fogadják a vendégeket. Szent Márton hetén libaételekkel és újborral hívják a látogatókat a Vörösmarty térre. November 11. a naptárban a tél kezdetét jelöli, egyben a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. A Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával, zsemle- vagy burgonyagombóccal.
    A vásár ideje alatt a látogatókat mintegy 160 program várja. A színpadon népzenei, dzsessz, crossover, alternatív, blues, soul koncerteket tartanak. A gyerekek számára hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokat szerveznek.
    A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron a Vörösmarty téren több mint 120 kézműves kínálja termékét, csaknem 20 mesterséget sorakoztatva fel. Az árusok több mint fele a Magyar Kézműves Szövetség tagja.
    A tavaly megújult kézműves játszóházban a gyerekek a gyertyaöntés, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el a fűtött faházban.
    A programokról további információ a https://www.budapestinfo.hu/hu/2019---budapesti-adventi-es-karacsonyi-vasar linken érhető el.

MTI