Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Ön számára is fontos a haja épsége? Válasszon tudatosan hajvasalót!

Az Ön számára is fontos a haja épsége? Válasszon tudatosan hajvasalót!
Székely Szabolcs

Egy fontos munka, megbeszélés, iskolai prezentálás, hétvégi buli vagy esetleg első randi. Ezen alkalmakból mindenki szeret elegendő időt és energiát fordítani hajkoronájára, annak érdekében, hogy megjelenése kifogástalan legyen. Valljuk be, mi, nők állandóan elégedetlenek vagyunk hajunkkal.

 

Amennyiben hosszú van, rövidet szeretnénk, ha rövid van, hosszút vagy ha egyenes, akkor mindenképpen göndöríteni vagy hullámosítani akarunk rajta, ha pedig göndör, akkor egyenesre vágyunk. Azonban létezik egy eszköz, mely megoldást jelenthet, ez pedig nem más, mint a hajvasaló.

Mivel a haj fejünk koronája, és egyértelmű, hogy minden külső hatás - mint a magas hőmérséklet - roncsolja annak szerkezetét, szárazzá és töredezetté téve azt, lényeges, hogy minőségi hajvasalót válasszon. Választás előtt, azonban van pár tényező, melyet nem szabad figyelmen kívül hagynia. Ilyen például a haj hossza és a hajformázás típusa.

 Milyen hajvasalót válasszon?

Amennyiben félhosszú vagy hosszú hajjal rendelkezik, mindenképpen szélesebb felületűt válasszon, hogy egyszerűbben és gyorsabban tudjon dolgozni a hajon. Amennyiben rövid a haja, elegendő a keskenyebb, egyszerűbb fajtája.

 A bevonatát figyelembe véve 6 különböző változata ismert. Míg a teflon az edényekhez hasonlóan a letapadástól véd, azaz a hajra előzőleg felvitt sampon vagy pakolás miatt nem lesz ragacsos és összetapadt a haj. Ennek alfajtája az úgynevezett teflonszálas, mely hasonló előnyökkel jár.

A kerámia bevonat segít az egyenletes hőelosztásban, így a hajat nem károsítja annyira, valamint az eszköz élettartama is megnövekedik.

A titán bevonat a tapadásmentessége mellett kiválóan tartja a hőt.

A turmalin bevonat kifejezetten frissé, selymessé és fényessé teszi a hajat, mely elsősorban a negatív-ionizáló hatásának köszönhető.

Végül létezik az úgynevezett ionos bevonat is, mely hatására nem lesz elektromos a haj.

Milyen tényezőkre érdemes még figyelnie? 

Nem csak a bevonatok között válogathat, hanem a hőszabályozása alapján is kiválaszthatja a legmegfelelőbb eszközt. Amennyiben vastag szálú a haja, akkor magasabb hőfok szükséges, de ha vékonyszálú, akkor elég az alacsonyabb hőfokon való használat. Mindemellett, aki többnyire egyenes hajjal rendelkezik elég az alacsonyabb hőfok, mint annak, aki göndör hajat szeretne szög egyenessé varázsolni.

Napjaink egyik legbiztonságosabb hajvasalója, mely a haj szerkezetét nem roncsolja és nem jár szinte semmilyen hátránnyal sem, az a gőzölős hajvasaló, mely a gőz erejét használja fel az egyenesítéshez. Víztartályát desztillált vízzel töltve könnyedén formázza a hajat és kezeli a készülék vízkövesedését.

Amennyiben többet szeretne megtudni a készülékekről, és segítségre van szüksége a megfelelő döntés meghozatalához, keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol további információt kaphat.

Címkék