Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hogyan javít közérzetünkön a méhpempő fogyasztása?

Hogyan javít közérzetünkön a méhpempő fogyasztása?

A méhpempő fogyasztásának a szervezetre gyakorolt kiemelkedő hatékonyságáról, a termékenység fokozásától, a keringési vagy a felső légúti megbetegedéseken át, a bőr állapotának javításáig sokat olvashattunk ezidáig.   

 

Ha azt olvassuk, hogy még az általános közérzetet is javítja, azt gondolhatnánk, ez már bizonyára csak egy jól hangzó marketingfogás. Pedig ez számos kutatáson és vizsgálaton alapuló tény, melyet ebben a pár gondolatban megmutatunk.

Amit a májról tudni érdemes

A máj az emberi szervezet egyik nagyon fontos szerve. Nemcsak az anyagcserében és a méregtelenítésben van központi szerepe, hanem az emésztésben is elengedhetetlen feladata van, hiszen az epe kiválasztását is ez a szervünk végzi.

A bélrendszerből a tápanyagok a májba jutnak, majd a központi keringésbe. 

A máj immunsejtjei akadályozzák meg, hogy a bél felől bejutó baktériumok nagyobb számban a szervezetbe kerüljenek. A májban átalakulnak a mérgező anyagok, hatásuk csökken vagy elvész, illetve kiválasztódás után a vesén át kiürül a szervezetből. 

A máj által termelt epe bontja le apróvá a nagyobb zsírcseppeket, az emésztőenzimek így könnyebben bomlasztják fel azokat.

A májbetegségek közt a leggyakoribb kiváltó ok az alkoholfogyasztás. Ez nemcsak a rendszeres alkoholfogyasztókat érintheti, de egyértelmű az összefüggés az éveken át tartó nagy mennyiségű elfogyasztott alkohol és a kialakuló krónikus májbetegségek esetén.

Vannak egyéb akut májbetegségek is, amelyeket vírus okoz, ill. lehetnek autoimmun betegségei is, amikor a szervezet immunrendszere önmagát támadja.

Szerencsére a máj regenerálódásra való képessége kimagasló, feltétlen fontos, hogy a tőlünk telhető módon igyekezzünk mindent megtenni egészségéért.

Tünetek, panaszok

A máj megbetegedése esetén gyakran tapasztalhatók a következő tünetek: 

  • Hasi diszkomfort érzés
  • Általános rossz közérzet

  • Fáradékonyság

  • Aluszékonyság

  • Sötét vizelet

  • Sárgaság

A fentieket tekintve látható, hogy amennyiben nem óvjuk, kíméljük ezt a fontos szervünket, az az életminőség romlásához vezethet már rövid távon is.

A méhpempő a máj doktora

A méhpempőben acetilkolin található, mely szervezetünkbe jutva kolinná alakul. Ez védelmezi, támogatja májunkat a méregtelenítő feladatai során. A kolin a zsírok lerakódását is akadályozza, ezáltal az epekövek kialakulásának esélyét is csökkenti.

Természetesen, ha oka van feltételezni, hogy panaszai mögött komoly betegség állhat, az első lépés felkeresni háziorvosát, aki szükség szerint elvégzi a vizsgálatokat a diagnózis felállításához.

A Mannavita által forgalmazott Méhpempő 100%-os tisztaságú termék, mely hozzájárul a máj egészséges működésén keresztül a jó közérzet kialakulásához, de nem helyettesíti háziorvos/szakorvos által felírt gyógyszereket!