Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Record íves tolóajtók - csendes és strapabíró működés

Record íves tolóajtók - csendes és strapabíró működés
Székely Szabolcs

Ahol az elegancia és a stílus egyszerre fontos, ott érdemes az íves és félköríves tolóajtót alkalmazni. A tolóajtók a forgóajtókhoz viszonyítva kevésbé bonyolult kialakítással rendelkeznek, de a költséghatékonyság szempontjából is előnyösebb választások.

Az egyszerűbb kialakításnak köszönhetően a tolóajtók kiválóan testreszabhatók az adott környezethez igazítva. A következő írásban a record íves tolóajtók előnyeit és tulajdonságait mutatjuk be.

A record system 20 előnyei

A record system 20 egyik legfontosabb előnye, hogy a beépítési lehetőségek terén valódi rugalmasságot képes biztosítani. A moduláris felépítéshez kapcsolódó irányelvek miatt számos feltételhez tökéletesen igazítható az ajtó. Az üzembe helyezési idő kifejezetten rövid, így nem szükséges a hosszadalmas munkálatok miatt aggódni. A szervizzel és karbantartással kapcsolatos költségek szintén alacsonyak, és az alkatrészek gyorsan cserélhetők. 

Műszaki tulajdonságok

A record kínálatában elérhető automata ajtókkal kapcsolatban érdemes kiemelni a hosszú éveken át tartó, valóban alacsony zajszintet. A minimális zajszint természetesen nem véletlen, hiszen a rövid bordásszíjak mellett kopásgátlóval ellátott, strapabíró görgők gondoskodnak a csendes működésről. Az alkatrészek terén ajánlott még megemlíteni a gumiágyba helyezett sínrendszert, illetve a vezető profilokkal ellátott ajtószárny vezetőket egyaránt, mivel ezek a minőségi elemek szintén hozzátesznek a halk és hosszú távú működéshez. 

Stílus és megjelenés

A record system 20 több lehetőséget is kínál, mivel 20 mm széles ajtóprofillal, maximum 10 mm-es nem hőszigetelő üveggel, illetve 30 mm-es ajtóprofillal és maximum 19 mm-es hőszigetelő üveg alkalmazásával érhető el. A meghajtó egységet tekintve elérhető a dupla motoros normál DUO, illetve a redundáns RED változat is, amely 200 mm és 220 mm-es magasságú operátorral választható. A meghajtó egység önhordó, azonban a falra vagy portálra történő szerelés, továbbá a mennyezetre való rögzítés is teljes mértékben kivitelezhető a szakemberek segítségével. 

Modern elektronika

A record system 20 alkatrészei azért is nyújtanak átlagon felüli hatékonyságú működést, mivel a vezérlés és az alkotóelemek mindegyike saját fejlesztésű és gyártású. Az alkatrészek között gördülékeny kommunikáció zajlik, amelynek köszönhetően a biztonságos és problémamentes működés garantált. A kommunikáció terén különösen fontos, hogy az érzékelők és a kezelő egység, illetve a meghajtó között a kapcsolat folyamatos legyen. Szerencsére a record system 20 maradéktalanul biztosítja az alkatrészek és vezérlő egységek közötti összeköttetéseket, így az elektronikai szempontokat tekintve is átlagon felüli minőséget nyújt.

Címkék