Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Amazon vevői az idei évvégi szezonban is rekordmennyiségű terméket vásároltak

Az Amazon vevői az idei évvégi szezonban is rekordmennyiségű terméket vásároltak

Az Amazon ügyfelei világszerte több százmillió cikket rendeltek online a hálaadás napja és a kiberhétfő közötti időszakban - Az Amazontól az idei fekete pénteken is rekordmennyiségű árut vásároltak - az eladott termékmennyiség alapján a 2019. évi lett a vállalat történetében az eddigi legsikeresebb fekete péntek

 

 

A 2019-es kiberhétfőn a fogyasztók több árut vásároltak független harmadik felektől is - főként kis- és középvállalatoktól - egyetlen nap alatt, mint eddig bármikor - Az ügyfelek minden eddiginél nagyobb mennyiségben vásároltak Amazon eszközöket - az online Amazon üzletekben szerte a világon a legnépszerűbb termék az Echo Dot és az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick 4K volt.

Az Amazon ma bejelentette, hogy a világszerte online megrendelt cikkek száma alapján a 2019-es kiberhétfő ismét az eddigi legsikeresebb egynapos bevásárlónapnak bizonyult a vállalat történetében. A cég ügyfelei szerte a világon rekordmennyiségű árut vásároltak a hálaadás napjától (Thanksgiving: minden év novemberének negyedik csütörtökje, 2019-ben november 26-a) az azt követő első hétfőig (az ún. "Cyber Monday" [kiberhétfő], azaz a kedvezményes online vásárlások napja) tartó időszakban: a széles termékválasztékból válogatva több millió terméket rendeltek meg. A vásárlók által az online Amazon üzletekben világszerte megvett Amazon eszközök száma is milliós nagyságrendű növekedést mutatott az előző év azonos időszakához képest. A legkeresettebb cikkek az Echo Dot és az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TVStick 4K voltak.


 "Arra törekszünk, hogy az idei ünnepi időszakban minden eddiginél kényelmesebb vásárlást biztosíthassunk ügyfeleink számára, mivel az idei ajándékvásárlási szezon meglehetősen rövid lesz" - nyilatkozta Jeff Wilke, az Amazon Worldwide Consumer egységének vezérigazgatója.
"Nagy örömünkre szolgál, hogy továbbra is egyre több fogyasztó látogat el az Amazon weboldalára, hogy böngésszen kínálatunkban és megvásárolja az ünnepi ajándékokat. Ezúton is szeretnénk megköszönni ügyfeleinknek és alkalmazottainknak szerte a világon, hogy ez az ünnepi bevásárló hétvég minden eddiginél sikeresebb volt."


 Az ünnepi hétvége kedvenc árucikkei:
     - Az idei fekete pénteken és kiberhétfőn elért összesített forgalom alapján a fogyasztók világszerte több gyermekjátékot vásároltak, mint eddig bármikor ezen a két napon. Az ebben az időszakban vett több tízmillió játék közt a legnépszerűbbek akövetkezők voltak: a LEGO Star Wars Darth Vader's Castle (Darth
Vader kastélya), a Monopoly társasjáték Disney Frozen 2 (Jégvarázs 2.) kiadása és a Hasbro játékok közül a Jenga, a Guess Who és a Candy Land Kingdom of Sweet Adventures.
     - A kiberhétfő az Amazon Fashion számára is a legnagyobb forgalmúbevásárlónapnak bizonyult világszerte: több termék kelt el, mint amennyit a vállalat eddig valaha is eladott egyetlen nap alatt. A kedvencek közt szerepelt a Carhartt Acrylic Watch férfi sapka és a Champion Powerblend Fleece férfi kapucnis pulóver.
     - Az ez évi két különleges bevásárlónapon az Amazon ügyfelei világszerte összesítve több mint 25 millió háztartási cikket rendeltek.
     - A fekete péntek bestseller listáján az USA-ban a következő árucikkek szerepeltek: Echo Dot, Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick, 7,5 literes Pot Duo80 gyorsfőző kukta, 23andMe Health + Ancestry Service: személyes genetikai DNS teszt, L.O.L. Surprise! Winter Disco Bigger Surprise és iRobot Roomba 675 robotporszívó.
     - Az idei kiberhétfőn megvásárolt szépségápolási termékek száma négy millióval haladta meg a tavalyi darabszámot. A vásárlók által leginkább keresett cikkek közt szerepelt az Oral-B Genius Pro 900 elektromos fogkefe, a Lagunamoon Top 6 illóolaj-ajándékcsomag és a L'Oreal Paris Voluminous Makeup Lash Paradise szempillaspirál.
     - A világon a legnépszerűbb árukategóriáknak a játékok, a háztartási cikkek és az egészségmegőrzési és személyi higiénés termékek bizonyultak.
     - Az Amazon online üzletekben az USA-ban az idei kiberhétfőn a legnagyobb számban eladott termékek közé tartozott az Echo Dot, az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick with, a Play-Doh Sweet Shoppe Cookie Creations gyurmakészlet, a Keurig K-Cafe kávéfőző és a LEGO City Ambulance Helicopter 60179 építőkészlet.
     - Az Amazonon keresztül független harmadik félként értékesítő kereskedők - főként kis- és középméretű vállalkozások - a 2019-es kiberhétfőn több árucikket adtak el, mint a vállalat történetében eddig bármikor egy 24 órás időszak alatt.
  - A Whole Foods Markettől minden eddiginél több pulykát vásároltak a fogyasztók a hálaadás időszakában.
     - Az Amazon élelmiszerekből is több millió cikket szállított ki a Prime előfizetőknek az USA-ban a hálaadás és a kiberhétfő közti öt nap alatt. Az Amazon Fresh-től és a Whole Foods Markettől rendelt áruk közt a Honeycrisp alma, a citrom és az avokádó vezette a listát.
     - Az Amazon Books és az Amazon 4-star üzletek által az ünnepi hétvégén legnagyobb számban eladott termékek az Amazon Smart Plug, az Echo Dot és az All-New Echo Dot órával rendelkező okoshangszóró, a L.O.L. Surprise! játékbabák, a Diary of a Wimpy Kid (Egy ropi naplója) sorozat Wrecking Ball (Romokban) című 14. könyve és a Wyze Cam 1080p HD beltéri, vezeték nélküli, éjjellátó funkcióval is rendelkező okoskamera volt.   Azon felül, hogy az összes Amazon ügyfél igénybe veheti több mint 100 millió termék esetében az ingyenes kiszállítást, a Prime tagok az USA-ban több mint 10 millió olyan árucikk közül is rendelhetnek, amelynek kiszállítását az Amazon egy napon belül, díjmentesen biztosítja számukra (Prime Free One-Day Delivery), és több millió tétel esetében 46 nagyvárosban és körzetükben a rendelés napján való kiszállítási szolgáltatás
(Same-Day Delivery) igénybe vétele révén már a rendelés napján kézbe vehetik a megvásárolt terméket
     - Minden eddiginél több kiszállítási opció: Az idei ünnepi szezonban az ügyfelek számos Amazon Hub létesítményben juthatnak hozzá a megrendelt árukhoz, ideértve a több ezer, különféle üzletekben (Rite Aid, GNC és Stage) működő csomagfelvételi pontot az USA-ban, ahol a Counter szolgáltatást biztosító személyzettől vehetik át csomagjaikat, továbbá egy hozzájuk közeli Health Mart független gyógyszertárba is kérhetik a kiszállítást. Ugyanakkor több tízmillió termék könnyen és kényelmesen igényelhető kiszállítását biztosítja az Amazon az ország 900 városában a Locker vagy a Locker+ automata csomagpontok révén. Az Amazon Hub csomagátvevő helyek listája a következő weboldalon található: amazon.com/Hub. A Prime tagok 50 amerikai egyesült államokbeli városban és azok környékén igénybe vehetik az Amazon Key elnevezésű szolgáltatása használatával a biztonságos és kényelmes csomagkiszállítást (amazon.com/key). Azok a Prime előfizetők, akik nem szeretnék elrontani a meglepetést azzal, hogy az ajándékba vásárolt árut olyankor szállítják ki számukra, amikor otthon tartózkodik az azzal megajándékozni kívánt családtagjuk, az Amazon Day (amazon.com/amazonday) szolgáltatás használatával kiválaszthatják a számukra megfelelő kiszállítási napot.

 

OS