Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tízre nőtt a magyar bizottsági tagok száma a Nemzetközi Automobil Szövetségben

Tízre nőtt a magyar bizottsági tagok száma a Nemzetközi Automobil Szövetségben
Zsiska Ferenc

Két új taggal tízre nőtt azoknak a magyar sportdiplomatáknak a száma, akik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) különböző bizottságaiban kaptak helyet.

 

 

 

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Motorsport Világtanács párizsi ülésének döntései értelmében a továbbiakban a FIA ralibizottságában és GT-bizottságában is lesz magyar tag, miközben azoknak, akik eddig is elláttak valamilyen bizottsági feladatot a FIA-nál, és elégedettek voltak a munkájukkal, meghosszabbították a megbízatását.
    "Számomra nagyon fontos, hogy a magyar szakemberek a tudásukkal segítsék a FIA bizottságainak munkáját, a nemzetközi szövetségnél tapasztaltakat pedig a jövőben a sportág hazai fejlesztése során tudják felhasználni" - mondta Oláh Gyárfás, aki a FIA off-road bizottságának az elnöke, a világtanács üléseinek magyar résztvevője.
    "Azt gondolom, hogy részben a nyíregyházi rali Európa-bajnoki futam sikeres megrendezésének elismeréseként tudtunk sikerrel delegálni egy tagot a FIA ralibizottságába, a nagytúraautós versenysorozatokért felelős GT-bizottságba pedig egy nagy tapasztalattal rendelkező magyar kolléga kerülhetett be" - jelentette ki az MNASZ elnöke. A két új tag: Fodor Dominika (rali) és Walterné Dancsó Adrienn.
    "Az, hogy 2015 óta évről évre nő a magyar szakemberek részvétele a FIA szakbizottságaiban, egy jelentős sportdiplomáciai és sportpolitikai siker" - tette hozzá Oláh Gyárfás.

MTI

 

Címkék